Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje okupio mnoge zainteresirane i nezaposlene /FOTO/

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA- Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega, pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, Grada Požege u partnerstvu s Veleučilištem u Požegi, održao je deveti po redu Sajam poslova. Između ostalih na otvorenju sajma poslova bili su, zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, dekan požeškog Veleučilišta dr.sc. Dinko Zima i dr.

Sajam poslova organiziran je kako bi se ostvario neposredni kontakt poslodavaca i potencijalnih zaposlenika ali i potaknule nezaposlene osobe u aktivnom traženju posla, naglasila je v.d. predstojnice Područnog ureda Jasminka Antunović.

-Nezaposlenost pada od 2014. godine. U veljači 2014. godine imali smo zabilježen najveći broj nezaposlenih, 7.892 osobe, a prema sadašnjim podacima imamo 3419 osoba, što je za 56 posto manje. Na području Požeško-slavonske županije trenutno je otvoreno 76 slobodnih radnim mjesta – rekla je Jasminka Antunović.

dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi

Veleučilište u Požegi partner je u organizaciji Sajma, a prigodnim riječima okupljenima se obratio dekan Veleučilišta Dinko Zima izražavajući podršku ovoj i sličnim manifestacijama.

-Drago nam je da možemo dati podršku ovakvim događanjima posebice zato što vrlo često naše profesore i nas kao upravu kontaktiraju poslodavci kako bi im preporučili studente za rad. Ovakvi neposredni kontakti poslodavaca prema studentima i nezaposlenima su vrlo važni jer u takvom kontaktu može doći do puno bolje, kvalitetnije razmijene informacija – rekao je dekan Zima.

Darko Puljašić, gradonačelnik Požege

Okupljene poslodavce, studente, a posebno nezaposlene pozdravio je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

-Prije svega, pozdravljam sve one koji su danas došli vidjeti ima li posla. Drago mi je da organiziramo ovakve skupove, no žao mi je što nezaposlenih ima ovako puno i s ovog mjesta apeliram na poslodavce – ostajemo bez mladosti, bez najboljih ljudi, molim vas pomozite, podignite kvalitetu zapošljavanja i cijenu rada. Ispred Grada Požege bit ćemo uz vas, poslodavcima ćemo pomoći rasterećenjem onih davanja koje mi kao Grad možemo,” rekao je gradonačelnik Puljašić. U sklopu Sajma održana je radionica za nezaposlene te predstavljene Mjere poticanja zapošljavanja.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot