Šaht bez poklopca: „Ili će netko sletjeti u provaliju ili upasti u rupu i poginuti“

Autor: D.K.

šahtPOŽEGA – Više od tjedan dana stanari Ulice Marina Držića u Požegi strpljivo čekaju da netko promijeni poklopac na šahtu koji se nalazi točno na pola ceste kojom svakodnevno prolaze.

– Ovako je već danima. Automobilima moramo ići uz sam rub ceste i pitanje je trenutka kad će netko sletjeti u provaliju jer naša je ulica u brdskom dijelu grada. Jedan je vozač probušio gumu. Ili će netko sletjeti ili, ne daj Bože, upasti u rupu i poginuti – žale nam se stanari Držićeve.

Držićeva ulica nema nogostup pa roditelji strahuju da djeca ne bi upala u šaht kada navečer prolaze tim dijelom ulice jer samo je ispred i iza postavljen znak za radove na cesti. Neslužbeno doznajemo da je šahta u vlasništvu HT-a te da je od njih zatraženo da žurno saniraju oštećenje i postave poklopac.

Situacija nije nimalo bezazlena. Prisjetimo se samo slučaja iz 2009. godine kada je na riječkom području u nezaštićenu rupu na cesti gdje su obavljani radovi upala 17-godišnjakinja koja je od ozljeda preminula.

Ovakav scenarij ne smijemo ni zamisliti. U PU požeško-slavonsku poslali smo stoga sljedeći upit:

Javljaju nam se stanovnici iz ulice Marina Držića i ukazuju na problem da više od tjedan dana nedostaje poklopac na šahtu koji je na sredini te ulice zbog čega je izravna opasnost kako za vozače tako i pješake, a najviše djecu. Molimo informaciju jeste li upoznati s tim problemom i jeste li po tom pitanju nešto poduzimali?

Ubrzo smo dobili odgovor iz PU požeško-slavonske:

– Upoznati smo s navedenim problemom te smo o njemu izvijestili nadležne službe Grada Požege koje su sukladno svojoj nadležnosti privremeno do sanacije prometnom signalizacijom označile navedeno oštećenje. Budući da je oprema u šahtu vlasništvo pravne osobe i zahtjeva njihov angažman djelatnici Grada o navedenom događaju izvijestili su vlasnike. Policijski službenici i nadalje će obilaziti oštećenje do potpune sanacije – navodi se u odgovoru.

14963037_882466608521053_2136849591_n šahtšaht

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: