Sahranjen profesor Dragutin Ivanović, nekadašnji direktor požeške Gimnazije i dugogodišnji sportski radnik

Autor: Jelenko Topić

Uz nazočnost najbliže rodbine na Gradskom groblju Sv. Elizabete sahranjen je dugogodišnji profesor zemljopisa u požeškoj Gimnaziji Dragutin Ivanović.

Prilikom posljednjeg ispraćaja dirljivim riječima od oca se oprostio sin Igor podsjetivši prti tome koliko je njegov otac volio rodnu  Slavoniju, a posebice selo Trapare s kojim je vezan iz još doba djetinjstva.

Rođen je 22. rujna 1936. godine, a 1954. je završio Gimnaziju u Požegi gdje je kasnije predavao brojnim generacijama učenika među kojima je bio izuzetno omiljen i dobro prihvaćen. Kasnije je nekoliko godina obavljao odgovorne i zahtjevne dužnosti zamjenika ravnatelja, te ravnatelja Gimnazije.

Desetljećima unazad svakih pet godina umirovljeni profesor Ivanović okupljao je u gradu školovanja i mature svoju generaciju maturanata, od kojih se neki pristizali iz  Njemačke, Zagreba, ali i krajeva Hrvatske. Takvo okupljanje i druženje on je upriličio i protekle 2019. godine kada su proslavili 65 godina mature.

Mnogima je poznato da je pokojni Ivanović bio veliki zaljubljenik u požeški nogomet, te dugogodišnji sportski radnik u nogometnom klubu Slavonija u kojemu je navodno jedno vrijeme obavljao dužnost tajnika. Njegov glas godinama se orio iz zvučnika na stadionu kraj Orljave gdje je kao službeni spiker najavljivao sastave momčadi, strijelce postignutih golova i davao druge obavijesti brojnim navijačima.

Izraze sućuti obitelji Dragutina Ivanovića zaposlenici i uprava Gimnazije objavili su na facebook stranici te ustanove.

Foto: Gimnazija Požega

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek