Sa proslave 28-godišnjice osnivanja 123. brigade upućen brzojav njenom ratnom zapovjedniku Miljenku Crnjcu sa željama za ozdravljanje /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Svetom misom, polaganjem vijenaca u čast poginulih branitelja i zajedničkim druženjem u Požegi je svečano obilježena 28-obljetnica osnivanja 123. brigade Hrvatske vojske. Njeni pripadnici, te brojni gosti i uglednici nazočili su  misi u crkvi Svetog Lovre koji je predvodio požeški biskup dr. Antun Škvorčević.

Nakon toga sudionici svečanosti su na Trgu 123. brigade položili vijence i zapalili svijeće kod spomen-obilježja braniteljima požeškog kraja čime su odati počast poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima ove legendarne ratne postrojbe, a njeni su pripadnici dali svoj doprinos slobodi domovine na brojnim bojišnicama.

To su učinila izaslanstva Koordinacija braniteljskih udruga zajedno sa roditeljima poginulih branitelja, pripadnici 123. brigade, izaslanstvo državnog vrha u kojemu su bili župan Alojz Tomašević, kao izaslanik predsjednice RH, pomoćnik ministra obrane Vinko Tandara, kao izaslanik Vlade RH i dr. Željko Glavić, izaslanik Hrvatskog sabora, iza njih zatim izaslanik ministra obrane brigadir Ivica Pejaković, izaslanstvo Vojarne 123 brigade predvođeno njenim zapovjednikom pukovnikom Matom Tomaševićem, izaslanstvo Požeško-slavonske županije, te gradova i općina, kao i druga izaslanstva. Oni su položili vijence i zapalili svijeće kod poprsja dr. Franje Tuđmana.

Zajedničkim druženjem u županijskom podrumu okončana je ova svečanost i obilježavanje godišnjice formiranja brigade. Tu je umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić u ime braniteljskih udruga izrazio zahvalnost županiji i Ministarstvu branitelja na potpori za organizaciju proslave.

-Ova brigada je bila rame uz rame sa svim hrvatskim brigadama, a oslobađanjem zapadne Slavonije stvoreni su preduvjeti za priznanje naše zemlje – kazao je čestitajući Dan brigade župan Alojz Tomašević, izaslanik predsjednice RH.

Izaslanik Vlade RH Vinko Tandara je istakao da Ministarstvo branitelja daje mnogo za ovu županiju, te je najavio uređenje još jednog prostora za potrebe branitelja.

Sa svečanosti je upućen pozdravni brzojav generalu Miljenku Crnjcu, ratnom zapovjedniku brigade, sa željama za ozdravljanje.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: