Rušenje drveća s dvije strane Orljave je priprema za gradnju kružnih tokova /FOTO/

Autor: DK

Dugo vremena, točnije više od pet godina, traju pripreme za izgradnju nekoliko kružnih tokova na sjevernom dijelu Požege koji se nalaze na raskrižjima više gradskih ulica, odnosno na tzv. obilaznici, a ona je sastavni dio državne prometnice D 38 Pleternica-Požega-Pakrac. Sada se izgleda konačno krenulo s mrtve točke. Očigledno je da su dobivene građevinske dozvole nakon što je kompletirana projektna dokumentacija što je dijelom bilo otežano zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa jer se na nekim lokacijama zbog male površine moralo otkupljivati zemljište.

Mnogi prolaznici su u nevjerici ovih dana vidjeli posječena stabla na dijelovima parka uz rijeku Orljavu, pa su se pitali kome je navedeno drveće smetalo jer nije suviše staro da ga treba rušiti, te komu to treba. Bilo kako bilo ovih dana s obje strane orljavskog mosta nasuprot starog autobusnog kolodvora posječeno je podosta drveća na tim javnim površinama što je početak priprema za ove građevinske zahvate. Nema sumnje da će izgradnja kružnih tokova popularno nazvanih rotora zasigurno olakšati prometovanje tim dijelom grada i poboljšati sigurnost prometa.

Kako smo saznali ovom rekonstrukcijom državne ceste izgradit će se u gradu Požegi  šest kružnih tokova. To su spojevi Cerničke ulice i Luka puta, zatim Cerničke, Frankopanske i Štamparove ulice, te Zrinske, Pavla Radića i Frankopanska ulica gdje se sada nalazi semafor i tu su česte prometne nezgode. Pored toga kružni tokovi će se izgraditi na raskršću ulica Kralja Krešimira i Kralja Zvonimira, zatim spoj ulice Kralja Zvonimira s Osječkom ulicom, te na raskrižju Ulice Stjepana Radića i Industrijske. Upravo na tim lokacijama su počele pripreme što znači da će se najprije graditi rotori kod starog kolodvora i kod Zvečeva koji su najkritičniji za brži protok vozila posebice u jutarnjim satima i oko 14-15 sati kada većina ljudi ide ili se vraća s posla. U toj prvoj fazi izgradnje kako saznajemo gradit će se rotor na spoju Cerničke ulice i Luke puta.

Predviđeno je da se kroz ove radove na navedenim lokacijama u potpunosti riješi mreža podzemne infrastrukture, te izgrade novih nogostupa i biciklističkih staza što će pridonijeti većoj prometnoj sigurnosti svih sudionika u prometu uključujući učenike koji tim dijelom prolaze ka svojim školama. Nositelj ovih radova su Hrvatske ceste.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »