Roštiljada u Zarilcu kakva se ne pamti u Slavoniji ni šire: 66 natjecatelja i više od 1500 posjetitelja /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

U organizaciji Tjednika KRONIKA požeško-slavonska, Udruge za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega, Udruge „Mladi za mlade“ Pleternica i ŠRD „Londža“ Zarilac organizirana je po prvi puta u ovim krajevima gastro manifestaciju „Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica 2018.“ na izletištu i ribnjaku u Zarilcu. Svakako treba istaći je pojedince koji su dali svoj veliki doprinos u to organizaciji, uz predstavnike ŠRD “Londža”, glavnog nositelja te manifestacije Vladimira Protića, glavnog urednika Tjednika KRONIKA požeško-slavonska i predsjednika Udruge za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“, zamjenika pleterničke gradonačelnice Domagoja Katića, predsjednika Udruge Mladi za mlade Pleternica Tomislava Ećimovića i druge. Svakako je za istaći doprinos i gradova Pleternice, Požege i Kutjeva, Požeško-slavonske županije, općina, Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol i Velika.

Na manifestaciji se natjecalo 66 roštilj majstora na kojoj je bilo više od 1500 posjetitelja, od onih najmlađih do onih starijih generacija.

Kakav je bio ugođaj i atmosfera najbolje govori bogata foto galerija, koja, kako to znamo često reći govori više od tisuću riječi.

U ovom članku možemo samo reći da komisiji nije bilo lako proglasiti pobjednika koju titulu je za najbolji specijalitet na roštilju odnio KUD Poljadija iz Grabarja.

Foto: D. Mirković i D. Krstanović [FAG id=241943]

Više iz kategorije