Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Roditeljima financijska olakšica: Grad Požega povećava iznos sufinanciranja za smještaj djece u privatne vrtiće

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Arhiva

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Roditeljima financijska olakšica: Grad Požega povećava iznos sufinanciranja za smještaj djece u privatne vrtiće Požega.eu | Roditeljima financijska olakšica: Grad Požega povećava iznos sufinanciranja za smještaj djece u privatne vrtiće

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Arhiva

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Pred vijećnicima u Gradskom vijeću grada Požege, na zakazanoj sjednici za ponedjeljak, 27.svibnja 2024. godine, naći će se prijedlog gradonačelnika Požege dr.sc. Željka Glavića koji predlaže da se poveća iznos sufinanciranja za smještaj djece u privatne vrtiće. Značajno je to povećanje koje će u svakom slučaju biti financijsko olakšanje za roditelje.
Tako će se sa dosadašnjih 106,88 eura iznos sufinanciranja povećati na 140,00 eura po djetetu, mjesečno, i to za djecu čiji roditelj ima prebivalište na području grada Požege.
-Održali smo sastanak s ravnateljicama privatnih i katoličkih dječjih vrtića na temu poslovanja tih ustanova i materijalnih prava njihovih zaposlenika. Na sastanku je sudjelovala i pročelnica Odjela društvenih djelatnosti Maje Petrović. Osobno sam se zauzeo za ujednačavanje uvjeta i djece i zaposlenika u gradskim, katoličkim i privatnim dječjim vrtićima u Požegi i obećao već za sjednicu Gradskog vijeća krajem svibnja predložiti povećanje sufinanciranja, sa 106 na 140 eura po djetetu. Uputio sam molbu ravnateljicama da se ta sredstva upotrijebe za povećanje plaća zaposlenicima bez povećavanja cijene koju plaćaju roditelji – rekao nam je gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić dodajući kako su sve ravnateljice upoznate i sa stanjem projekata izgradnje dječjeg vrtića Pod gradom i dogradnje dječjeg vrtića u Rudinskoj.
-Iskazano je obostrano zadovoljstvo planom da najkasnije početkom slijedeće godine sva prijavljena djeca dobiju mjesto u vrtiću – dodao je gradonačelnik.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.