Robert Kurbaša u obraćanju samom sebi i publici tražio odgovore na izazove vlastite savjesti /FOTO/

Autor: DK

U organizaciji požeškog ogranka Matice hrvatske u Požegi je gostovao poznati glumac Robert Kurbaša koji je izveo monodramu “Ispit savjesti”. U toj monodrami kojoj su temelj stihovi i esej Tina Ujevića, Kurbaša se ne pojavljuje samo kao vrsni glumac nego i kao režiser i scenarista.

Pred publikom koja je tražila mjesto više u Dvorani sv. Terezije Avilske, uglavnom požeških srednjoškolaca kojima je poezija Tina Ujevića obvezna lektira, Kurbaša se u obraćanju samome sebi, ali istodobno i publici, dotaknuo svevremenih tema, posebno onih bliskih i suvremenom čovjeku.

Kurbaša postavlja pitanja, ona ista koja je postavljao i Ujević – o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, iluzijama i stvarnosti, tražeći odgovore na izazove vlastite savjesti.

Ova je predstava borba sa samim sobom, dijalog s vlastitom savješću – ispit savjesti koji glumca, ali i gledatelja vodi do katarze. Jer teme kojih se dotiču Ujević i Kurbaša svevremenske su pa predstava tjera na razmišljanje, preispitivanje vlastitog bitka, smisla i pravih vrijednosti.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »