Ribolovci kuzmičkog kraja pripremaju gradnju ribnjaka, a do tada će pecati kao pridruženi članovi Šarana u Eminovcima

Autor: D.K.

Petnaestak ljubitelja ribolova iz Kuzmice i okolnih mjesta nedavno su osnovali Športsko-ribolovnu udrugu Mamac kojoj je predsjednik Miro Rašić, dopredsjednik Zdenko Vukić i tajnik Željko Šimunović. Do kraja mjeseca očekuje se primanje Mamca u Zajednicu ribolovnih udruga Požeško-slavonske županije.

-Nemamo svoju vodu za pecanje, pa ćemo biti pridruženi članovi požeškog Šarana, te koristiti njihov ribnjak u Eminovcima dok ne izgradimo vlastiti – kaže predsjednik Rašić i dodaje da im Zajednički projektni ured iz Požege priprema dokumentaciju za izgradnju ribnjaka. Investitor bi bio grad Pleternica, a projekt će kandidirati za sredstva nadležnih ministarstava.

-Ribnjak je predviđen na lokaciji tzv. Trećeg pašnjaka na zemljištu površine 3,5 hektara smještenom pokraj lijeve obale rijeke Orljave i nedaleko od mosta na cesti prema Jakšiću, a napajao bi se vodom iz rječice Vetovke – nastavlja Rašić.  Površina tog ribnjaka bit će 2,2 hektara koliko je velik i Eminovački ribnjak.

Predviđeno je do kraja ove godine kandidiranje projekta za dobivanje sredstava, radovi bi krenuli dogodine s tim da će ribiči dio poslova na čišćenju i pripremi zemljišta obaviti na volonterskoj osnovi kroz radne akcije, a završetak gradnje ribnjaka za nekoliko godina. Podizanje nasipa namjeravaju riješiti kroz suradnju sa Hrvatskim vodama, a sve to bi trebalo zaustaviti izlijevanje Orljave za vrijeme velikih padalina i poplava.

U ovom kraju ima dosta mladih koji su zainteresirani za članstvo i aktivnost u Mamcu, a uz ribnjak se planira izgradnja sadržaja za rekreaciju i okupljanje ljudi, te potrebnih pratećih objekata čime će žitelji Kuzmice i okolice imati omiljeno mjesto za druženje i različite svečanosti.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88