Ribičima za dugogodišnji rad zlatne, srebrne i brončane plakete (FOTO GALERIJA)

Autor: D.K.

PLETERNICA – Svečanom sjednicom,te  dodjelom brojnih priznanja i zahvalnica Športsko-ribolovno društvo „Orljava“ iz Pleternice proslavilo je 60 godina svoga rada.

-Od osnivanja do danas na čelu društva izmijenilo se deset predsjednika, dobra surađujemo sa drugim društvima, a u našem radu ključni su poribljavanje, te čuvanje i zaštita voda- kazao je o povijesnom razvoju „Orljave“ njen sadašnji predsjednik Branko Milković dodavši da su dobrovoljnim radom  i uz potporu grada Pleternice i sponzora izgradili ribnjak površine jednog katastarskog jutra, te vlastiti društveni dom, kojega su obnovili naklon poplave i požara, a nabavili su za njega potrebnu opremu.  Oni su osamostaljenjem naše države inicirali osnivanje Županijskog ribolovnog saveza i pokretanje županijske lige ribolovaca.

Na svečanosti je pročitano pozdravno pismo jednog od osnivača Drage Valkaja koji živi u Čazmi.

-Ponosna sam na sve što ste napravili, lijepo je sjetiti se tih 60 godina truda  i odricanja jer ste mnogo toga izgradili, a ljudi su davali sebe za našu zajednicu na čemu vam hvala jer ste čuvali društvo-kazala je čestitajući jubilej gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić najavivši daljnju potporu u radu.

Čestitke su uputili Mile Beslić u ime Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza i Đuro Makarević, predsjednik Športsko-ribolovnog saveza Požeško-slavonske županije koji su slavljeniku uručili posebna priznanja uz ovaj jubilej.

Uručena su brojna priznanja članovima „Orljave“, te zahvalnice institucijama i udrugama  za potporu i suradnju, a među ostalima dobili su ih grad Pleternica, Croatia osiguranje, Šumarija Pleternica, KUD „Orljava“, DVD Pleternica i drugi.

Hrvatski športsko-ribolovni savez posebnim je plaketama darivao dugogodišnje pleterničke ribiče. Brončane plakete primili su Stanko Garić,Damir Šojat,Branko Vukašinović,Vladimir Špoler, Ivan Baketarić,Zlatko Konjarik,Marijan Ivanagić i Ivan Leist, zatim srebrne  Ilija Šimunović,Tomislav Milković,Josip Šerić i Ivica Hrmić, te zlatne  Nenad Lašak, Branko Milković i Željko Mitrović.

U glazbenom programu nastupili su tamburaši i folkloraši KUD „Poljadija“ iz Grabarja.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije