Ribiči vetovačkog „Matiševca“ sagradili tri nasipa na jednom ribnjaku, a slijedi uređenje drugog /FOTO/

Oko 40 članova športskog ribolovnog društva „Matiševac“ iz Vetova, koje djeluje više od 30 godina, proteklih mjeseci su uredili tri nasipa na jednom ribnjaku iznad ovog sela kako bi ga sačuvali od oštećenja tijekom jačih padavina. Ranije su obilne kiše oštećivali taj ribnjak pa je čelništvo „Matiševca“ kojemu je predsjednik Denis Blažević, kandidiralo taj zahvat prema gradu Kutjevu radi potpore iz sredstava namijenjenih tamošnjim udrugama.

-„Matiševac“ je aktivna udruga jer organiziraju svoje priredbe, a uključuju se i na događanja u našem gradu, tako da smo u ovoj godini za udruge u oblasti kulture, športa, umjetnosti i drugog povećali izdvajanja na 600 tisuća kuna kako bi zadovoljili potrebe – istakao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir okupljenim ribičima zajedno sa gostima tj. ljudima koji su pomogli u ovom poslu, a najavio je daljnju potporu grada njihovim aktivnostima.

Zahvalnost gradonačelniku i ostalima uputio je tajnik „Matiševca“ Ivan Marinclin ističući da imaju dva ribnjaka svaki površine jednog hektara, a uredili su tri nasipa duljine oko 250 metara i to na prvom ribnjaku, tako da sada planiraju poribljavanje te površine.

-Kroz ovaj zahvat poravnali smo kosine nasipa, te ih učvrstili  tekstilom i kamenom, vrijednost radova je 100 tisuća kuna od čega jer grad dao 85 posto, a ostatak smo izdvojili iz svojih sredstava ostvarenih organizacijom priredbi – kaže Marinclin, te dodaje da planiraju na isti način sanirati i nasipe na drugom ribnjaku.

0 Comment