Rezultat (ne)rada komunalnog redara grada Kutjeva ili? Iz proračuna plaćeno 230 tisuća kuna za sanacije ilegalnih odlagališta otpada, za to nitko odgovoran niti kriv, a situacija iz dana u dan sve gora!

Autor: D.K.

Pisali smo o prizorima u žitnim poljima na sramotu mještana – brojnim ilegalnim odlagalištima otpada na području grada Kutjeva za koje bi se moglo reći da ih je iz dana u dan sve više. Nakon objave našeg članka u redakciju su nam se javljali čitatelji, ogorčeni mještani s područja grada Kutjeva, i dostavljali više fotografija i video zapisa s kojima su ukazivali na tamošnje stanje s tvrdnjama da se jako dobro zna tko baca smeće gdje ne smije samo što nitko ništa ne poduzima.

-Sve je to sramota i više od toga. Prvo smo svi mi kao građani i mještani odgovorni zbog takvih prizora ali odgovorni su i iz grada Kutjeva koji ništa po tom pitanju ne poduzimaju. Nikog se ne kažnjava. Takve koji bacaju smeće po našim poljima i šumama treba staviti na stup srama i javno objaviti njihova imena – napisao nam je u inbox jedan naš čitatelj s područja grada Kutjeva potpisujući se imenom i prezimenom (podaci poznati redakciji) koji zbog takve situacije najviše okrivljuje komunalnog redara za kojeg kaže da je dobio posao na svima poznat način i da se samo „vozika“ službenim vozilom provodeći više vremena na igralištu nego na radnom mjestu i terenu gdje bi zapravo trebao i biti.

-Nitko se ne želi zamjerati s onima što bacaju smeće. Neki su i uhvaćeni da bacaju al to „oni“ iz grada gledaju kroz prste – rekla nam je jedna mještanka Kutjeva koja nas je telefonski kontaktirala i zamolila da ustrajemo u pisanju oko ovog problema jer će to poprimiti nesagledive posljedice.

Odgovor na naš upit. Vezan za ilegalna odlagališta otpada, iz grada Kutjeva čekali smo gotovo 20 dana. Slobodno se može reći da smo dobili djelomične i nepotpune odgovore iz kojih se možemo doći do zaključka o (ne)radu komunalnog redara grada Kutjeva koji bi trebao biti angažiraniji, manje obavljajući sve druge poslove kojima se ne bi trebao baviti.

Između ostalog u odgovoru na naš upit dobili smo „uredno“ sročen samo jedan Zapisnik datiran s 27.ožujka 2019. godine (dakle prije više od godinu dana) iz kojeg se vidi da je komunalni redar detektirao problem, i evidentirao mjesta ilegalnih odlagališta koji je podatak opće poznat i svima jako dobro znan. Daljnja postupanja komunalnog redara nisu poznata jer o tome nema nikakvog drugog zapisa.   

U odgovoru se iz grada Kutjeva nadalje navod kako su poduzete razne aktivnosti i mjere vezano za ilegalna odlagališta otpada, da su tiskane su razne brošure, da je omogućeno elektronsko anonimno prijavljivanje, da su izrađene i postavljene table na kojima piše zabrana odlaganja otpada…….te da su čak postavljene i kamere…. Jesu li dosita!?

Što se tiče možda onog najkritičnijeg ilegalnog odlagališta u Ovčarama gradske vlasti Kutjeva ističu kako će ono biti sanirano u najkraćem mogućem roku čim se za to steknu preduvjeti (nabavka materijala za sanaciju).

-Ovaj problem prisutan je dugo, a situacija na tom dijelu eskalira ponajviše zbog neodgovornih građana, iako su građani grada Kutjeva na tom dijelu najbliži reciklažnom dvorištu – navodi se u odgovoru kojeg smo primili iz grada Kutjeva.

Situaciju oko rješavanja problema ilegalnih odlagališta pratit ćemo i vidjeti u kojem će se roku nešto vidljivo poduzeti te o tome izvijestiti javnost.   

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek