REZIDBA VINOGRADA U PUNOM JEKU: “Nekom zanimanje, nekom rekreacija” /FOTO/

Autor: D.K.

Vincelovo je iza nas kada su vinogradari simboličnim rezanjem loze najavili novu vinogradarsku godinu i početak radova u vinogradu. Trenutno je rezidba u punom jeku a nakon nje će uslijediti i drugi poslovi. Nekome je vinogradarstvo zanimanje a nekome rekreacija.

Tako su se u Dragi ovoga vikenda  na istom poslu, rezidbi, našli susjedi Vladimir Hajek i Nenad Ostojić svaki u svom vinogradu. Hajekovi vinogradare na oko pola hektara. Obzirom da je to stariji vinograd kojem nedostaje dosta čokota ovaj posao će Vladimir uz pomoć supruge Renate završiti za dva dana. Bez žurbe, rekreativno.

U susjednom vinogradu Nenad je od Vincelova. On na hektar i pol treba orezati preko osam tisuća trsova. To je veliki posao. Njemu je to zanimanje. Podne je vrijeme za predah pa su se susjedi našli u vinogradarskoj kući Hajekovih da kušaju prošlogodišnje vino. Vladimir je svojem vinu prekinuo vrenje i dobio polusuhu graševinu. Uspio je zadržati skladan odnos šećera i kiseline tako da sada ima vrhunsko vino punog okusa.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek