Revitalizacija rukometa na području Požeško-slavonske županije

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević održao je radni sastanak s poznatim rukometašem Slavkom Golužom i inicijatorom projekta Revitalizacija rukometa na području Požeško-slavonske županije na kojem je sastanku bio nazočan i požeški rukometni trener Hrvojem Jurkovićem. 

Dok hrvatska prati sportsku borbu rukometne reprezentacije do medalje, na požeško-slavonskom području zagrijavaju se akteri jedne potpuno drugačije rukometne utakmice – na jednoj strani su rukometni entuzijasti predvođeni legendom požeškog rukometa Hrvojem Jurkoviće Jurom, na drugoj nepovoljne okolnosti i godine zanemarivanja. Jura polako slaže svoju ekipu, a po svemu sudeći danas je u nju pridobio i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i poznatog Slavka Golužu koji su nakon sastanka izrekli puno podršku novom uzletu rukometa na ovom području.

“Danas imamo izuzetnu čast što se s nama nalazi velikan hrvatskog rukometa, gospodin Goluža. Razgovarali smo na temu kako pomoći rukometu u našoj županiji, kako vratiti stari sjaj i slavu te kako pronaći prostor i mogućnosti za djecu koja se danas školuju u našim osnovnim i srednjim školama da se bave tim sportom. Ovdje je doista dobra bazen baš po pitanju rukometa, ponosni smo na našeg Marka Kopljara, čovjek koji je dao veliki obol i pronio slavu Slavonije, županije i grada Požege. Dajem kao župan apsolutnu potporu gospodinu Jurkoviću i svim idejama po pitanju organizacije i prostora te pronalasku modela da sportske dvorane stavim u funkciju razvoja rukometa. Gospodinu Goluži se zahvaljujem na dolasku i na promišljanjima koja su ista kao naša – vratiti rukomet u našu županiju,” rekao je župan Alojz Tomašević.

“Osobno ću dati maksimum od sebe da se ovdje ovaj rukometni bazen sačuva. Tradicija govori sama po sebi dovoljno. Tu sam, dajem podršku i to ne samo danas, već i buduće – što bude potrebno bit ću na raspolaganju a moje riječi čut će se i u Hrvatskom rukometnom savezu. Učinit ćemo sve da se a djeca bave rukometom i ostalim sportovima, da su u dvoranama a ne na ulici jer znamo što ulica donosi. Ako samo jedno dijete završi na ulici, to je poraz svih nas. Hrvoja Jurkovića znam od mojih prvih rukometnih koraka, kada smo zajedno igrali. Doista mi je vrlo drago da je baš on potaknuo oživljavanje rukometa na ovim prostorima i Jura, imaš mene na raspolaganju kad god bude potrebno! rekao je Slavko Goluža.

“Prvi korak je odmah ući u dvorane, krenuti s treninzima, dogovoriti termine, upoznati s projektom načelnike općina i ravnatelje škola. Tri trenera kreću s radom – prof. Ivana Hoffman iz Velike , prof. Goran Mlakar iz OŠ A. Kanižlića Požega i ja, čim dobijemo “zeleno svjetlo” i dogovorimo termine”naglasio je Jura. Dodaje kako je svoju podršku ovom projektu dao i svjetski poznati rukometaš Požežanin Marko Kopljar. Ovih dana krenule su pripreme i za ovogodišnje slavlje rukometa, tradicionalni turnir “Požeški dječaci” – u Požegi će se 13. tu godinu zaredom okupiti cijela rukometna Hrvatska, a ove godine očekuju se i gosti iz Bosne i Hercegovine.

Više iz kategorije