Reporteri pozega.eu portala pohodili potresom postradalo područje Banovine

Autor: Biskupija PZ

Tragajući za posljedicama razornog potresa na Banovini i za aktivnostima na njegovu saniranju među stradalim žiteljima Banovine bili su reporteri našeg portala Jelenko Topić i Duško Mirković. Oni su pohodili Petrinju, Glinu, Sisak i okolna mjesta uvjerivši se u strahote ove prirodne katastrofe. Premda je dio oštećenja djelomično saniran zahvaljujući požrtvovnosti, solidarnosti i humanosti našeg naroda iz svih krajeva zemlje štete su još uvijek itekako vidljive na svakom koraku, pogotovu u blizini epicentra potresa u selima Strašnik i Majske Poljane.

Među onima koji su došli pomoći je i dosta Požežana jer su mnogi pojedinci i skupine ljudi samoinicijativno krenuli sanirati objekte i dati potporu stradalima, a tamo su bili članovi brojnih društava, tvrtki i drugih s područja Požeštine.

Prema dosada raspoloživim podacima potresom je oštećeno više od 25 tisuća stambenih i gospodarskih objekata, a više tisuća ih je dobilo oznake crvene boje što znači da se neće sanirati već rušiti.

Navedeni reporteri radili su obimnu u reportažu za najpoznatiji domaći lovački magazin Dobra kob tako da su najveći dio boravka posvetili obilasku oštećenih lovačkih objekata i razgovoru sa lovcima i lovačkim čelnicima Sisačko-moslavačke županije. Taj veliki prilog bit će objavljen u magazinu Dobra kob početkom idućeg mjeseca.

Foto: D. Mirković [FAG id=285029]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88