Rekorder vikenda – pod utjecajem alkohola od 2,87 promila upravljao neregistriranim, tehnički neispravnim i neosiguranim traktorom

Autor: PU pozesko-slavonska

U petak 2. travnja 2021., oko 14 sati, u mjestu Nova Ljeskovca (Čaglin), 30-godišnjak  sa područja Čaglina, je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,87 promila, upravljao tehnički neispravnim, neregistriranim i neosiguranim traktorom marke „Vladimirec“.  Njemu će biti izdan prekršajni nalog, zbog počinjenih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, neregistriranim, neosiguranim i tehnički neispravnim traktorom i  istim biti izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 26. 700,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 3 mjeseca.

Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 90 prekršaja od čega ističemo 34 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Komentiraj: