REKORDAN BROJ VINA NA OCJENJIVANJU U KAPTOLU: Šampioni, graševina ledeno vino Kutjevčanina Ivica Peraka i merlot Mađara Pince Polgara

KAPTOL – Graševina, ledeno vino iz 2016. godine Kutjevčanina Ivice Peraka i merlot berbe 2012. Mađara Pince Polgara najbolje su ocjenjena vina na 11. Županijskom te 5. Međužupanijskom i međunarodnom ocjenjivanju vina Vino-kap 2018. u Kaptolu. Ova dva vina su i šampioni ove manifestacije. Inače ove godine je zaprimljen rekordan broj uzoraka, čak 146 vina, od čega 60-tak graševina, tridesetak pinota sivih, te ostalih vina. To nezačuđuje jer je ovo ocjenjivanje u Kaptolu postala prestižna,  regionalna manifestacija.

Kaptolački Festival Vino-kap je postala manifestacija na kojoj vinari utvrđuju svoje mjesto među vinarima, ističe predsjednik Udruge Ferdinand Novak. -Vinarima je to poticaj da neprestano rade na kvaliteti I postizanju što boljih rezultata. Ovdje se razvija takmičarski duh – rekao je Novak.

Sumirajući rezulate ocjenjivanja, predsjednik ocjenjivačkog suda mr. sc. Josip Mesić, je ustvrdio da su uzorci ove godine znatno kvalitetniji nego prijašnjih godina. O tom govore visoke ocjene i pregršt zaltnih odličja.

Na kraju recimo da će priznanja vinarima biti uručena na Festivalu  Slanvin 19.svibnja u Kaptolu.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment