Rekonstrukcija bazena u Velikoj i izgradnja novih objekata kupališta sa brojnim sadržajima prihvatljiva za ekološku mrežu

Autor: Jelenko Topić

Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije na zahtjev tvrtke Vinota iz Velike, koja je investitor, donio je rješenje da je rekonstrukcija tamošnjeg turističko-ugostiteljskog kompleksa sa vanjskim bazenima i zgradom zatvorenih bazena prihvatljiva za ekološku mrežu. To je korak  dalje u ishođenju potrebne dokumentacije za početak navedenih radova na kupalištu u Velikoj.

Tu je predviđeno formiranje nove zemljišne čestice koja će imati ukupnu površinu veću od 32 tisuće četvornih metara.

Postojeći objekt sanitarija, te mali pravokutni i mali okrugli bazen  će se ukloniti, a planira se rekonstrukcija tri zgrade: restorana sa sanitarijama,  prostorom za  igre, kao i objektom brze prehrane uz prodajne sadržaje. Pored toga rekonstruirat će se rekreacijski i dječji bazen, a u krugu tog kompleksa izgradit će se još zatvoreni bazen sa welnessom i restoranom, te sanitarije, garderobe i tribine uz sadašnji olimpijski bazen.

Predviđa se nadalje postavljanje nadstrešnica kod restorana i rekreacijskog bazena, okruglog dječjeg bazena, zatim bazena sa toboganima, te bazena s umjetnim strujanjem vode i točionikom.

Značajno je da će nakon svih ovih zahvata i izgradnje brojnih objekata čak 56 posto površine navedenog zemljišta biti pod zelenilom.  

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88