Rekonstrukcija bazena u Velikoj i izgradnja novih objekata kupališta sa brojnim sadržajima prihvatljiva za ekološku mrežu

Autor: Jelenko Topić

Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije na zahtjev tvrtke Vinota iz Velike, koja je investitor, donio je rješenje da je rekonstrukcija tamošnjeg turističko-ugostiteljskog kompleksa sa vanjskim bazenima i zgradom zatvorenih bazena prihvatljiva za ekološku mrežu. To je korak  dalje u ishođenju potrebne dokumentacije za početak navedenih radova na kupalištu u Velikoj.

Tu je predviđeno formiranje nove zemljišne čestice koja će imati ukupnu površinu veću od 32 tisuće četvornih metara.

Postojeći objekt sanitarija, te mali pravokutni i mali okrugli bazen  će se ukloniti, a planira se rekonstrukcija tri zgrade: restorana sa sanitarijama,  prostorom za  igre, kao i objektom brze prehrane uz prodajne sadržaje. Pored toga rekonstruirat će se rekreacijski i dječji bazen, a u krugu tog kompleksa izgradit će se još zatvoreni bazen sa welnessom i restoranom, te sanitarije, garderobe i tribine uz sadašnji olimpijski bazen.

Predviđa se nadalje postavljanje nadstrešnica kod restorana i rekreacijskog bazena, okruglog dječjeg bazena, zatim bazena sa toboganima, te bazena s umjetnim strujanjem vode i točionikom.

Značajno je da će nakon svih ovih zahvata i izgradnje brojnih objekata čak 56 posto površine navedenog zemljišta biti pod zelenilom.  

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »