Redovita interventna pokazna vježba zaštite i spašavanja

Autor: D.K.

DSC_0019 (Small)POŽEGA – Danas je u dvorišnom dijelu Hrvatske elektroprivrede u Požegi organizirana interna vježba zaštite i spašavanja u kojoj su sudjelovali djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege i DVD-a Požega kao i ekipa hitne medicinske pomoći.

Simuliran je požar u kotlovnici kojom je prilikom došlo do omamljivanja jedne osobe plinom. U pomoć su preko službe 112 pozvani vatrogasci i ekipa hitne medicinske pomoći koje su reagirale i započele spašavanje unesrećene osobe. Spašavanje je uspješno obavljeno i vježba provedena prema planu.

-Primili smo dojavu o požaru u Primorskoj ulici u objektu HEP-a u kojem je jedna osoba ostala omamljena uslijed plina. Na intervenciju smo izašli sa “gasnim vlakom” i  navalnim vozilom. Spasili smo osobu pomoću auto ljestvi jer kroz zgradu stepenicama nismo mogli intervenirati – rekao nam je v.d. zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zdenko Mautner.

HEP je, slične tvrtke i institucije, u obvezi svake dvije godine provesti internu vježbu zaštite i spašavanja što je učinjeno i ove godine. U sklopu vježbe omogućeno je i djelatnicima HEP-a da pomoću vatrogasnog aparata gase zapaljeni otvoreni plamen što su veoma vješto i odradili.

no images were found

Više iz kategorije