Razmjena mladih s ciljem jačanja poduzetništva i širenja posjeta Požegi

Autor: Jelenko Topić

DSC02842POŽEGA – Projekt razmjene mladih počeo je u Požegi u organizaciji Autohtone slavonske udruge „Terra Slavonica“ iz Požege, koja ga je aplicirala u sklopu Erasmus + programa, a odobrila ga je Europska komisija. Naziv projekta je “New Opportunities For Youth”,  a u njemu sudjeluju mladi iz Latvije, Španjolske, Austrije, Češke i Hrvatske.

Osnovna tema razmjene je mladi i poduzetništvo, primjeri mladih u poduzetništvu u zemljama sudionicima razmjene, dobre prakse u Hrvatskoj tj Požegi.

-Glavni cilj nam je potaknuti mlade da pokrenu privatni biznis, te da se aktiviraju u svojoj zajednici jer smo svjedoci da mladi odlaze iz Hrvatske. Osim što radimo teorijski dio, sudionicima pružamo uvid u stanje privatnog biznisa u Požegi, koje nažalost nije bajno – kaže voditelj projekta Predrag Kusić i dodaje da kroz simulaciju jačaju kreativnost, te su kandidatima podijeljenim u grupe dali 4 krumpira koje su morali zamijeniti za neki drugi predmet. Rezultati su zanimljivi, neki su se vratili sa vazama, slikama, voćem, čašama, sladoledom, a svi su krenuli od jednog krumpira.

Uz to želimo sudionicima pokazati ljepote zlatne doline, da ponesu poneki poklon, mnogo slika koje će pokazati prijateljima preko facebooka, što će  vjerojatno rezultirati dolaskom novih ljudi u Požegu.

erasmus-logo

Tera_slavonica_logo_300x194

Zahvalili su Jozi Gavranu, predsjedniku udruge „Terra Slavonica“ na pomoći oko provođenja projekta, te Turističkoj zajednici grada Požege i njenoj direktorici Silviji Podoljak koja je posjetila sudionike sa prigodnim darovima, te ih povela u razgledavanje grada Požege.

-Planiramo napraviti Hrvatsku večer gdje bi se predstavili našim sudionicima, nadam se da će nam se priključiti osobe iz Požege i okolice, koje su pokrenule vlastiti posao sa hranom, pićima i sl., te da nam predstave svoje proizvode, a mi ćemo ih zauzvrat predstavljati putem facebook stranice našeg projekta- zaključio je Kusić.

DSC02844

DSC02854

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot