Ravnatelj Bucić otišao na bolovanje, za zamjenicu imenovana Vanda Louč

Autor: D.K.

Pavle Bucić, slavonski hr.POŽEGA – Kako neslužbeno doznajemo ravnatelj Gimnazije u Požegi prof. Pavle Bucić otišao je na bolovanje a pretpostavlja se da je razlog tomu što je Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podiglo optužnicu protiv njega zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave. Za zamjenicu ravnatelja, kako doznajemo Školski odbor početkom ovog tjedna imenovao je prof. Vandu Louč.

Imenovanje prof. Louč, kako doznajemo, ne znači da je ona v.d. ravnatelja. Školski odbor je posegnuo za donošenjem odluke za imenovanje zamjenika ravnatelja i kao takva osoba ima sve ovlasti ravnatelja jer se ravnatelj nalazi na bolovanju a ustanova mora imati čelnu osobu koja će voditi i upravljati školom za vrijeme odsutnosti ravnatelja iz bilo kojeg razloga.

Podizanje optužnice protiv prof. Pavla Bucića potvrdilo je Općinsko državno odvjetništvo u Požegi koje je takvu uputilo Općinskom sudu na potvrđivanje i odlučivanje. U Općinskom sudu su zaprimili optužnicu protiv Pavla Bucića još 26.ožujka 2015. godine, zbog kaznenog djela iz čl. 279.st.1. i čl. 246 st.1. Kaznenog zakona. Kako doznajemo o istoj još uvijek nije odlučeno a vezano za to ročište će biti zakazno u zakonskom roku što je za očekivati da bi moglo biti u narednih 30 do 60 dana.

Kako doznajemo ako dođe do potvrđivanja optužnice protiv prof. Pavla Bucića Školski odbor će trebati ponovno zasjedati i imenovati v.d. ravnatelja a prof. Bucić će prema svemu sudeći biti udaljen od obnašanja poslova ravnatelja do dovršetka kaznenog postupka odnosno do najduže do pravomoćnosti sudske presude. Za to vrijeme prof. Bucić će imati pravo na naknadu plaće u visini dvije trećine prosječne mjesečne plaće koje je primio u tri mjeseca prije udaljenja od obavljanja poslova.

(Foto: slavonski.hr)

 

 

Više iz kategorije