Ratni veterani 63. bojne ZNG sami financirali svoje blagdansko druženje /FOTO/

NAMJERA JE DA OVAKVA DRUŽENJA ČLANOVA UDRUGE I BIVŠIH PRIPADNIKA POSTANU TRADICIJA

Udruga ratnih veterana 63. A bojne Zbora narodne garde(ZNG) organizirala je ususret Božićnim i novogodišnjim blagdanima prvo druženje svojih članova i nekadašnjih pripadnika te legendarne postrojbe. Inicijativu čelništva Udruge njeni su članovi prihvatili sa velikim zadovoljstvom pa ih se odazvalo više od 50, a na početku druženja pozdravio ih je predsjednik Dragan Valenta zahvalivši se na odazivu, te je uputio svima lijepe želje za Božić i Novu godinu.

-Svi sudionici ovog okupljanja sami su financirali troškove večere i druženja vlastitim prilozima, a želimo da to ubuduće bude tradicija svake godine u predblagdansko vrijeme jer se tada sjećamo i najznačajnijih pobjedničkih pohoda postrojbe u prosincu 1991. godine u jeku domovinskog rata čime smo u tim najtežim danima ohrabrili narod požeškog kraja – kazao nam je potpredsjednik Miro Rašić.

Oni su pozvali djecu svojih suboraca da im se pridruže i budu sa njima na ovakvim susretima koji su zasigurno višestruko korisni za veterane i njihove obitelji jer po poboljšava uključivanje svih njih u svakodnevni život društvene zajednice.  

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment