„Rastava braka“ donijela uz glazbu pomirbu supružnika

Autor: Jelenko Topić

BZENICA MASKAREPLETERNICA – Malo selo Bzenica pokraj Pleternice uz sudjelovanje susjeda iz obližnjih Sulkovaca već nekoliko godina priređuje zanimljive programe u sklopu pokloadnih svečanosti. Po četvrti puta njih tridesetak priredili su osebujan nastup i to bez ulaganja dodatnih novčanih sredstava za kostime i opremu.

Ovaj puta priredili su cijelu sudsku trakavicu vezanu uz rastavu braka, a za tu priliku njihov je društveni dom u Bzenici nakratko pretvoren u sudnicu. Tijekom te brakorazvodne parnice uzrokovane suvremenim načinom života supruge u slavonskom selu bilo je niz međusobnih optužbi supružnika, a bili su uključeni odvjetnici, svjedoci i naravno sudski vještaci! Ova skupina sa dva je sa traktora i prikolicama potom otišla na Maskenbal u Pleternici.

-Nakon ročišta u domu u Bzenici glavna rasprava je bila pred zgradom gradske uprave u Pleternici gdje su djeca supružnika počela plakati, a uvečer u kino dvorani na pokladnoj priredbi grada Pleternice uz glazbu Gaše i njegove grupe ipak je došlo do pomirenja- kaže nam Milunka Oreč, jedna od organizatorica ovogodišnje pokladne skupine.

Na kraju je poruka sudskog vijeća bila da bi mi bili sretnije društvo kada bi se sve parnice završavale na ovakav način.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića