Rast potreba otkupa grožđa uslijed rekordne prodaje vina Vinarije Kutjeva d.d.: “Prodajna ekspanzija rezultat je konstantnog unaprjeđivanja kvalitete proizvoda koje kupci prepoznaju”

Autor: DK
Vinarija Kutjevo jedna je od najznačajnijih vinarija regije te se može pohvaliti višestoljetnom tradicijom u proizvodnji vrhunskih vina. Vinogradi u vlasništvu vinarije leže na južnim padinama Papuka i Krndije na nadmorskoj visini između 200-400 metara te se rasprostiru na površini od 420 hektara. Vinarija Kutjevo dodatne potrebe za proizvodnju vina osigurava dogovaranje otkupa grožđa s lokalnim kooperantima.
 
Ovaj kooperacijski odnos nastao je zbog dugogodišnje tradicije lokalnog stanovništva u uzgoju vinove loze koje si na ovaj način osigurava izvor prihoda kućanstva te iz potrebe tvrtke da osigura dostatnu količinu vina za potrebe tržišta. Uzgoj grožđa u kooperaciji strogo je nadziran i kontroliran putem savjetodavne službe tvrtke u kojoj iskusni agronomi daju agrotehničke upute vezano na koji način je potrebno pristupiti određenoj problematici u vinogradima odnosno na koji način vršiti određene radne operacije. Grožđe proizvedeno kooperantskim vinogradima koristi se isključivo za proizvodnju linije kvalitetnih vina, dok je linija vrhunskih i Premium vina proizvedena u vinogradima s vlastitih površina.
 
Ove godine proizvest će se vino od približno 8,3 milijuna kilograma grožđa. Treba napomenuti da je otkup grožđa iz kooperantskih vinograda u berbi 2018. veći gotovo za 70% u odnosu na prošlogodišnju berbu. Uzrok i uspjeh ovog povećanja leži u povećanoj potražnji i prodaji vina iz podruma vinarije Kutjevo, gdje se ugovorena proizvodnja povećala s 300 ha u 2017. na 350 ha u 2018. godini. S obzirom na navedeno, vinarija Kutjevo s ponosom može reći da je najpouzdaniji partner kooperantima u kutjevačkom vinogorju te generator razvoja cijelog grada.
 
Potrebe za povećanjem proizvodnje izravan su posljedica izvrsnih rezultata prodaje vina Kutjevo u domaćim i inozemnim tržištima gdje se bilježe pozitivni trendovi u svim kategorijama i brendovima koje proizvodi ova vinska kuća. Samo u prošloj godini otvorena su nova izvozna tržišta: Kanada, Finska, Švedska , Rumunjska, Slovačka i Kina, Dok je na tradicionalnim izvoznim tržištima zabilježen rast u prosjeku 10%.
 
Ova prodajna ekspanzija rezultat je konstantnog unaprjeđivanja kvalitete proizvoda koje kupci prepoznaju. Isto tako, nova generacija potrošača koja se razvila posljednjih godina, zbog trenutnog pristupa informacijama o temi koja je predmet njihovog interesa, učinila ih je svjesnima pozicije i kvalitete pojedinih brandova koja je uvelike na strani vina vinarije Kutjevo. Ovo je razlog zašto je Kutjevo redoviti odabir ne samo starih vrhunskih znalaca već i mlade generacije koja odrasta uz uređaje koje su svijet učinile njihovim dvorištem.
Tekst: Tiskano izdanje, vecernji.hr
Foto: Arhiva, pozega.eu

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »
Postavke kolačića