Rast potreba otkupa grožđa uslijed rekordne prodaje vina Vinarije Kutjeva d.d.: “Prodajna ekspanzija rezultat je konstantnog unaprjeđivanja kvalitete proizvoda koje kupci prepoznaju”

Autor: D.K.
Vinarija Kutjevo jedna je od najznačajnijih vinarija regije te se može pohvaliti višestoljetnom tradicijom u proizvodnji vrhunskih vina. Vinogradi u vlasništvu vinarije leže na južnim padinama Papuka i Krndije na nadmorskoj visini između 200-400 metara te se rasprostiru na površini od 420 hektara. Vinarija Kutjevo dodatne potrebe za proizvodnju vina osigurava dogovaranje otkupa grožđa s lokalnim kooperantima.
 
Ovaj kooperacijski odnos nastao je zbog dugogodišnje tradicije lokalnog stanovništva u uzgoju vinove loze koje si na ovaj način osigurava izvor prihoda kućanstva te iz potrebe tvrtke da osigura dostatnu količinu vina za potrebe tržišta. Uzgoj grožđa u kooperaciji strogo je nadziran i kontroliran putem savjetodavne službe tvrtke u kojoj iskusni agronomi daju agrotehničke upute vezano na koji način je potrebno pristupiti određenoj problematici u vinogradima odnosno na koji način vršiti određene radne operacije. Grožđe proizvedeno kooperantskim vinogradima koristi se isključivo za proizvodnju linije kvalitetnih vina, dok je linija vrhunskih i Premium vina proizvedena u vinogradima s vlastitih površina.
 
Ove godine proizvest će se vino od približno 8,3 milijuna kilograma grožđa. Treba napomenuti da je otkup grožđa iz kooperantskih vinograda u berbi 2018. veći gotovo za 70% u odnosu na prošlogodišnju berbu. Uzrok i uspjeh ovog povećanja leži u povećanoj potražnji i prodaji vina iz podruma vinarije Kutjevo, gdje se ugovorena proizvodnja povećala s 300 ha u 2017. na 350 ha u 2018. godini. S obzirom na navedeno, vinarija Kutjevo s ponosom može reći da je najpouzdaniji partner kooperantima u kutjevačkom vinogorju te generator razvoja cijelog grada.
 
Potrebe za povećanjem proizvodnje izravan su posljedica izvrsnih rezultata prodaje vina Kutjevo u domaćim i inozemnim tržištima gdje se bilježe pozitivni trendovi u svim kategorijama i brendovima koje proizvodi ova vinska kuća. Samo u prošloj godini otvorena su nova izvozna tržišta: Kanada, Finska, Švedska , Rumunjska, Slovačka i Kina, Dok je na tradicionalnim izvoznim tržištima zabilježen rast u prosjeku 10%.
 
Ova prodajna ekspanzija rezultat je konstantnog unaprjeđivanja kvalitete proizvoda koje kupci prepoznaju. Isto tako, nova generacija potrošača koja se razvila posljednjih godina, zbog trenutnog pristupa informacijama o temi koja je predmet njihovog interesa, učinila ih je svjesnima pozicije i kvalitete pojedinih brandova koja je uvelike na strani vina vinarije Kutjevo. Ovo je razlog zašto je Kutjevo redoviti odabir ne samo starih vrhunskih znalaca već i mlade generacije koja odrasta uz uređaje koje su svijet učinile njihovim dvorištem.
Tekst: Tiskano izdanje, vecernji.hr
Foto: Arhiva, pozega.eu

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot