Raskoš i moć glazbe povezali gledatelje i izvođače /FOTO GALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Čak četiri pjevačka zbora i skupine s područja Slavonije uz domaćine zbor Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ iz Požege nastupili su na prvom Susretu pjevačkih zborova kojega je u dvorani požeškog Gradskog kazališta organiziralo ovo društvo, a uz brojne posjetitelje nazočili su zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti  Ferdinand Troha i predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić.

U gotovo dvosatnom zanimljivom programu uz mješovitu pjevačku skupinu „Vile Velebita“ pod ravnanjem Monike Sakač Botički nastupili su zborovi „Tomislav“ iz Cernika, „Rodoljub“ iz Virovitice i mješoviti  zbor društva „Hrvatska žena“ iz Vukovara, te ženski vokalni sastav „Adastra“ iz Slavonskog Broda.

Oni su se predstavili dijelom svoga repertoara, a tu se moglo čuti različitih žanrova glazbe počevši od tradicionalne i narodne glazbe, pa do starogradskih, zabavnih i popularnih melodija, kao i skladbi klasičnog karaktera tako da su gledatelji mogli uživati u sadržaju programa pri čemu su Cerničani i Virovitičani nastupili uz pratnju svojih tamburaških orkestara.

-Glazba je pokazala svu raskoš i moć, te nas povezala u ovoj ugodnoj večeri – kazao je u pozdravnoj riječi u ime organizatora koncerta dr. Josip Fajdić, predsjednik „Vile Velebita“ najavivši da će ovakvi susreti postati tradicionalni u ovim gradovima.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot