Raskoš i moć glazbe povezali gledatelje i izvođače /FOTO GALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Čak četiri pjevačka zbora i skupine s područja Slavonije uz domaćine zbor Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ iz Požege nastupili su na prvom Susretu pjevačkih zborova kojega je u dvorani požeškog Gradskog kazališta organiziralo ovo društvo, a uz brojne posjetitelje nazočili su zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti  Ferdinand Troha i predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić.

U gotovo dvosatnom zanimljivom programu uz mješovitu pjevačku skupinu „Vile Velebita“ pod ravnanjem Monike Sakač Botički nastupili su zborovi „Tomislav“ iz Cernika, „Rodoljub“ iz Virovitice i mješoviti  zbor društva „Hrvatska žena“ iz Vukovara, te ženski vokalni sastav „Adastra“ iz Slavonskog Broda.

Oni su se predstavili dijelom svoga repertoara, a tu se moglo čuti različitih žanrova glazbe počevši od tradicionalne i narodne glazbe, pa do starogradskih, zabavnih i popularnih melodija, kao i skladbi klasičnog karaktera tako da su gledatelji mogli uživati u sadržaju programa pri čemu su Cerničani i Virovitičani nastupili uz pratnju svojih tamburaških orkestara.

-Glazba je pokazala svu raskoš i moć, te nas povezala u ovoj ugodnoj večeri – kazao je u pozdravnoj riječi u ime organizatora koncerta dr. Josip Fajdić, predsjednik „Vile Velebita“ najavivši da će ovakvi susreti postati tradicionalni u ovim gradovima.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: