Raskol u Upravnom odboru sigurno šteti članstvu požeškog kraja

Autor: Jelenko Topić

-Godinu 2020. obilježio je Covid 19 ali i događanja u Autoklubu. Mandat članovima skupštine kao i tijelima AK Požega je istekao i u ožujku je trebala biti sazvana izborna skupštinu – ali nije! Tek početkom lipnja Upravni je odbor konačno započeo sa pripremama za tu skupštinu. Došlo je do podjele – na jednoj strani predsjednik, na drugoj ostali članovi Upravnog odbora – stoji na službenoj stranici udruge o kojoj smo više puta pisali.

Dodaju da su krajem lipnja ostali i Službe pomoć-informacije(SPI) zbog odlaska ugovornog partnera u mirovinu, što je on najavio početkom godine, a predsjednik je tvrdio kako će on to riješiti što nije učinio! Rezultat neslaganja je ostavka predsjednika Babića 16. lipnja što prema Statutu znači i ostavka na funkciju predsjednika Skupštine kao i  Upravnog odbora.

-Autoklub se našao u vakuumu, blokiran, a sve zbog manjkavosti odredbi Statuta usvojenog  2015. godine! Tražili smo način kako nastaviti s radom pokušavajući „ zakrpati rupe“ u Statutu. Upravni odbor Hrvatskog auto-kluba(HAK) donosi 24. rujna odluku o brisanju Autokluba Požega iz Registra autoklubova udruženih u HAK što je bio šok za sve nas – tvrde nadalje u AK Požega dodavši da su 19. prosinca održali izvanrednu skupština kada je Upravni odbor dobio zaduženje da pripremi novi Statut, sazovu novu Skupštinu na kojoj se on treba usvojiti, te i izbornu skupštinu najkasnije do 10.sječnja ove godine za koju traju pripreme.

Uskoro će, navode, uslijediti imenovanje tajnika kluba, te će poduzeti radnje za sprječavanje osipanja članova AK Požega, kroz javne medije informirati javnost o aktivnostima, te pronaći ugovornog partnera za nastavak pružanja usluga članovima (SPI i automehaničarske usluge). Na ovu objavu reagirao je donedavni predsjednik Marijan Babić osjećajući se prozvanim.

-Postavljam pitanje zbog čega nije održana izborna skupština na vrijeme kada su je održali svi klubovi? Skupština je održana u rujnu kada sam bio na odmoru i to se znalo. Sve akte bitne za rad kluba ranije su potvrdili je Državna uprava, Skupština AK i HAK što znači da smo radili u skladu sa zakonom – ističe Babić i dodaje da nikada u povijesti nije sazvan Zbor članova niti je i itko ukazao na taj propust.

-U mojih 12 godina kao predsjednika uredili smo, opremili i  uselili u nove prostorije, nabavili vozilo za pomoć na cesti, nabavili opremu za izmjenu guma i dijagnostiku, kamion za prijevoz oštećenih i pokvarenih vozila, te pogodnosti za članove. Svake godine provodili smo  Sigurno u školu sa HAK-om i druge akcije koje su nam donosile donacije. Ostvarili smo odličnu suradnju sa HAK koji nam je u svemu uvelike pomogao, te imali veliku podršku grada Požege – naglasio je nadalje Marijan Babić, te upozorio da je kroz to vrijeme, a posebno unazad dvije do tri godine nailazio na nerazumijevanje i otpor članova  UO jer su bili skeptični i nisu vjerovali da se može uspjeti i doći do svega što smo stvorili radeći volonterski bez kune. Tvrdi da je koristio poznanstva i prijateljstva dok su pojedinci u UO gledali samo sebe i osobne interese.

-Smatrao sam da koliko god sam odgovoran ja kao predsjednik da su odgovorni i svi članovi UO, a ne da smo kritiziraju i da je njihov doprinos radu pojaviti se na sjednici. Neka me se  demantira i odgovori mi što su napravili za klub i za njegov napredak moji prethodnici tj. bivši predsjednici? Tajnik kluba nema niti jedan pravovaljani zapisnik sa sjednica UO ili Skupštine , nemamo pravih evidentiranih tragova o radu osim pisanja medija. Ako je koji  zapisnik bio isti je i friziran. Moj trud se isplatio, na to sam ponosan, a kada sam vidio da dalje ovako ne mogu podnio sam ostavku jer mišljenja sam da bi novi i mlađi članovi trebali nastaviti dalje i da bi kompletan UO trebao dati ostavke jer im tamo nije mjesto – istakao je na kraju Babić uputivši dobre želje za 2021. godinu.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88