Raskol u Domovinskom pokretu Požeško – slavonske županije?

Autor: D.K.

Na redakcijski smo e-mail u popodnevnim satima primili svojevrsno priopćenje upućeno s e-maila Domovinskog pokreta Požege u kojem se navodi da je Domovinski pokret Požeško-slavonske županije pred rasulom. Sadržaj e-maila prenosimo u izvornom obliku:

Kako neslužbeno doznajemo, predsjedništva podružnica Domovinskog pokreta Grada Požege, Grada

Pakraca i općine Čaglin i Jakšić, spremne su podnijeti kolektivne ostavke kao znak nezadovoljstva i protesta prema osobnim interesima i stavovima predsjednice županijske organizacije Domovinskog pokreta, gospođe Mirele Mezak Matijević.

Naši izvori potvrđuju da većina članova županijske organizacije nije za suradnju sa MOST-om na županijskoj razini, kao ni za potporu MOST-ovom kaniditatu za župana, nego je predloženo da kanditat za župana bude član Domovinskog pokreta.

Stavljanje osobnih interesa ispred interesa stranke nisu prihvatljivi niti ih se može tolerirati, složni su iz odbora Grada Požege, Pakraca i Čaglina, Jakšića, kao i većine članova županijske organizacije.

Razlog tome leži u činjenici da je gospođa Mezak Matijević prodekan Upravnog studija Veleučilišta u Požegi, koji se uskoro gasi, odnosno premješta u Osijek, te stoga vidi šansu u kanditaturi za gradonačelnicu Grada Pleternice uz podršku MOST-a, a kao zamjenu samovoljno ispred Domovinskog pokreta daje potporu za župana MOST-ovom kandidatu. Blagoslov za sve njene postupke daje i Branko Polić, koji je dao ostavku na svoje dužnosti nakon nedavne prometne nezgode u alkoholiziranom stanju, no isti je i dalje član Domovinskog pokreta, i pouzdano doznajemo , glavni savjetnik gospođe Mezak Matijević.

Kako se doznaje, odbori Požege, Pakraca, Čaglina i Jakšića sazivaju sutra tokom dana konferenciju za medije, na kojoj će detaljno pojasniti razloge ostavke i napuštanja Domovinskog pokreta“.

Za komentar smo zamolili glasnogovrnika Domovinskog pokreta za Požeško-slavonsku županiju Tomislava Lneniček koji nam je kratko odgovorio da nemaju saznanja o poslanom emailu te da će se nakon provjere i koordinacije s ostalim članovima povratno javiti.

O raskolu u Domovinskom pokretu priča se već danima. Navodno je do sukoba došlo oko fotelje župana, odnosno kandidata za to mjesto. Naši nam izvori tvrde da jedna struja u požeško-slavonskom Domovinskom pokretu na tom mjestu želi umirovljenog brigadira Željka Kalića s čim se ne slaže drugi dio kandidata s liste i političke ekipe jer smatraju da, budući da Kalić već nekoliko godina živi izvan Hrvatske, nije pogodan za to mjesto.

U kombinaciji za župana kao MOST-ov se kandidat spominjao i Josip Ređo, no službene potvrde o tome još nema.

Doznajemo i to da je prekipjelo utemeljiteljima Domovinskog pokreta u Požeško-slavonskoj županiji Slavku Mustapiću i Ivanu Kajiniću zbog čega je čak Kajinić, koji uživa naklonost većeg broja desno orijentiranih birača, odlučio povući kandidaturu za gradonačelnika Požege.

Ova situacija zasigurno se nikako neće svidjeti predsjedniku Domovinskog pokreta Miroslavu Škori te će biti zanimljivo pričekati rasplet cijele situacije.

Čini se da mnogim političkim opcijama uoči lokalnih izbora ne cvjetaju ruže te da mnogi već sada muku muče kako uopće složiti listu kojom će pokušati dobiti glasove birača.

Ako ovako nastave, za svaki će se glas morati itekako pomučiti.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88