Ramci ugošćuju folkloraše iz drugih krajeva

PLETERNICA – Zavičajno kulturno umjetničko društva „Rama“ iz Pleternice uz dan svoga grada i blagdan zaštitnika sv. Nikole priprema svoju 10. priredbu „Običaji starog zavičaja“ i to u subotu 3. prosinca od 17 sati u pleterničkoj Sportskoj dvorani pokraj zgrade Osnovne škole fra Kaje Adžića. Pokrovitelj je grad Pleternica.

U cjelovečernjem programu nastupit će „Vječita mladost“ mješovita pjevačka skupina Matice umirovljenika grada Pleternice i Pleterničke mažoretkinje, a potom će uslijediti nastup kulturno-umjetničkih društava.

-Uz naše društvo kao domćina sa ramskim običajima dolaze nam KUD Stari Jankovci, „Orljava“ iz Pleternice, „Tkanica“ iz Okučana, Udruga Slovaka iz Našičkog Markovca, Udruga Ukrajinaca „Andrij Pelih“ iz Šumeća kraj Slavonskog Broda, KUD „Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca, KUD „Žeravac“ iz Slav. Broda i „Češka beseda“ iz Kaptola, a svi oni će pokazati izvorne običaje svojih krajeva – kazao nam je Jure Vidakušić, predsjednik Zavičajnog KUD-a „Rama“.

Nakon programa uslijedit će zajedničko cjelovečernje druženje svih sudionika, a ukupno će nastupiti više od 300 folkloraša i pjevača što je dakako zanimljivo za gledatelje za koje je ulaz na priredbu besplatan.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

 

0 Comment