Ramci i Hercegovci odmjerili snage na nogometnom terenu (foto)

KUTJEVO – Jučerašnjom revijalnom nogometnom utakmicom veterani Ramske i Hercegovačke zavičajne zajednice koje djeluju na području Požeštine nastavljena je tradicija odigravanja takvih susreta kojom se želi produbiti zajedništvo i proširiti prijateljstvo i među onim mlađim generacijama koje se manje poznaju a povezuju ih mnoge specifičnosti prvenstveno istinska Vjera u dragoga Boga i iznad svega Hrvatska sloga.

Ramska nogometna ekipa je izuzev jedne, od dosadašnjih osam nogometnih susreta, nosila pobjedu pa su tako ostigli zavidan rezultat pobjedom 9:4 (7:2). Svi su se složili da nije bitna pobjeda, bitno je sudjelovati i njegovati tradiciju. Takvi nogometni susreti odigravaju se uoči svakog održavanja “Hercegovačkog sila” koju organizira Zavičajna zajednica Herceg Stjepan iz Požege koja će se održati i ove godine u Vatrogasnom domu u Velikoj.

Za Ramsku ekipu zaigrali su Tomislav BOŠNJAK, Ivica ANDRIČIĆ, Zdravko NOVAK, Jako NOVAK, Miro PAPAK, Ivo PAPAK, Jozo GRBEŠ, Stanko ŽUTIĆ, Tomislav ŽULJEVIĆ, Ivan ŠIMUNOVIĆ, Robert ROKIć (NOVAK), Zvonko JAKOVLJEVIĆ, Ante BOŠNJAK i Slaven STOJANOVIĆ.

Hercegovačku ekipu činili su veterani Jozo BUDIMIR, Stipo GUŠIĆ, Branimir MIHALJ, Igor MIHALJ, Gojko SOLDO, Iko BUDIMIR, Jurica BEŠLIĆ, Željko MITROVIĆ, Mirko BRKIĆ, Vlado BREKALO, Boro JUKIĆ i dr. Branko MIHALJ.

Po tri pogotka za Ramsku momčad postigli su Ivo PAPAK i Jozo GRBEŠ, po jedan pogodak Slaven STOJANOVIĆ i Jako NOVAK. Za Hercegovačku momčad po dva pogotka su postigli Igor MIHALJ i Miro BANOŽIĆ.

Pravdu su dijelili, bez puno posla jer je igra bila na zavidnoj razni Zdena ANTUNOVIĆ, Mihael SOLDO i Stjepan ČULJAK.

Nakon nogometnog susreta nastavljeno je druženje u restoranu Vinkomir u Kutjevu gdje su se na stolovima našle stare delicije iz tamošnjih krajeva, domaći sir i uštipci a nakon toga kao poslastica krumpir ispod saća i vruća janjetina koju je na vrstan i dobro znalački način priredio kuprešak Perica Dumančić, koji živi u Dervišagi pokraj Požege, koji je nadaleko poznat u pečenju svih delicija na ražnju.

Za glazbeni dio programa pobrinuo se, a tko drugi nego Dragan Kapčević sa svojim bandom koji je pjevajući nizao pjesme iz zavičaja pobuđujući osjećaj onih starijih generacija koje su “lovile” kratku pauzu glazbenika kako bi zaorili gangu i vratili sjećanja iz mladosti.

no images were found

0 Comment

Send a Comment