Radovi u tijeku: Groblje sv. Ilije dobiva novu stazu, rasvjetu i ulazna vrata /FOTO/

POŽEGA – U tijeku je uređenje glavne staze na Groblju sv. Ilije u Požegi. Radovi obuhvaćaju postavljanje betonskih opločnika na dijelu staze u smjeru istok-zapad u dužini od oko 60 metara. Naime, u prvoj fazi uređenja opločnici su postavljeni do spoja sa stazom koja vodi prema starom centralnom križu, a ovim će radovima biti postavljeni sve do istočnog ulaza u samo groblje. U sklopu opločenja staze rješava se i problem oborinskih voda ugradnjom slivnika za odvodnju i drenažom. Ujedno su provedeni kablovi za električnu energiju kako bi se i na taj dio groblja postavili dodatni rasvjetni stupovi, a stvaraju se i preduvjeti za postavljanje videonadzora groblja u narednom periodu.

Opločnici se postavljaju i uz kapelicu sv. Ilije koja je, podsjetimo, obnovljena 2008. godine. Na taj će način dodatno biti proširen podest uz samu kapelicu.

Procijenjena vrijednost radova je oko 100 tisuća kuna bez PDV-a, radove financira Komunalac Požega d.o.o. iz grobljanske naknade, a završetak je planiran do kraja rujna.

Na istočnom dijelu groblja, gdje je godinama postojao samo prolaz, bit će postavljena nova ulazna vrata (kapija) kako bi građani uz ulaze na južnoj i zapadnoj strani groblja mogli ulaziti i s te strane.

IMG_3898

Izvor: Komunalac Požega

0 Comment