Radovi na rekonstrukciji krovišta i izmjeni stolarije na Domu zdravlja u Pleternici vrijedni milijun kuna

Autor: S.P.

U Domu zdravlja Požeško-slavonske županije u Pleternici počeli su radovi na rekonstrukciji krovišta te izmjeni vanjske i unutrašnje stolarije. Radovi su vrijedni milijun kuna, a o njihovom značaju govorili su ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i županica Antonija Jozić.

Prije dva i pol mjeseca završena je prva faza radova u Domu zdravlja u Požegi na krovištu matične zgrade, a sada su krenuli i radovi iste prirode u Pleternici. “Uhvatili smo se u koštac s dvije naše najveće zgrade koje nose temelj primarne zdravstvene zaštite u ova dva grada. U Pleternici smo odlučili do kraja ove godine uložiti oko milijun kuna gdje u prvoj fazi idemo na izmjenu krovišta a financirano je iz decentraliziranih sredstava Ministarstva zdravstva. Nakon te faze idemo s izmjenom unutarnje i vanjske stolarije gdje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sudjeluje s 200 tisuća kuna kroz projekt Održivog razvoja, a ostatak će nam financirati iz izvornog proračuna Požeško-slavonska županija,” rekao je ravnatelj Višaticki.

“Pandemijom korona virusa nisu prestale potrebe za infrastrukturnim ulaganjima. U gradu Pleternici od 1991. godine, osim sitnijih radova, nismo infrastrukturno ušli kako bi znatnije obnovili ovu zgradu. Milijun kuna uložen u ovoj godini u ovu zgradu, zapravo je ono prvo što ćemo značajnije učiniti nakon dugo vremena u poboljšanju uvjeta pružanja primarne zdravstvene zaštite i pacijentima i djelatnicima. Ovdje naime, imamo tri ambulante obiteljske medicine, pet ambulanti dentalne zdravstvene zaštite polivalentne, jedan dentalni laboratorij i jednu pedijatrijsku ambulantu. Nakon građevinskih radova čiji završetak očekujemo krajem srpnja ove godine, ići ćemo i u zanavljanje medicinske opreme u tim ambulantama” naglasio je ravnatelj.

Svoje zadovoljstvo izrazio je dugogodišnji liječnik obiteljske medicine dr. Damir Sviben. “Lijepo je i za nas zaposlenike i za naše pacijente ovog kraja što će ova zgrada koja je građena iz sredstava samodoprinosa u tijeku Domovinskog rata dobiti novo lice. Nadam se da će svi biti zadovoljni s rezultatima obnove jer imali smo problema, prokišnjavanje krova, stolarija je trošna, tako da je ovo doista vrijedno svake hvale,” rekao je dr. Sviben.

“Uz sve ono što radimo kako bi našim stanovnicima pružili bolje uvjete za svakodnevni život ovo je svakako jedna velika aktivnost, veliko ulaganje koje će zaokružiti našu priču a to je da radimo na rastu kvalitete života naših sugrađana,” naglasila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Svoje zadovoljstvo izrazila je i županica Antonija Jozić najavljujući i neke nove, za zdravstveni segment važne aktivnosti. “Kada se promijeni krovište ovdje na Domu zdravlja u Pleternici ostvaruje se na katu u potkrovlju jedan kvalitetan prostor i planovi se da se tu urede još tri ambulante te jedna multifunkcionalna konferencijska dvorana. Čestitam na svemu što je učinjeno kako bi se podigao standard primarne zdravstvene zaštite na području naše županije.”

“S obzirom na to da je primarna zdravstvena zaštita i općenito zdravstvena zaštita stanovništva u nadležnosti Požeško-slavonske županije vodit ću računa da se u budućnosti razina kvalitete pružanja usluga podiže na još višu razinu i obnovom domova zdravlja i opremanjem i svim funkcijama koje treba uspostaviti kako bi se stvorio prostor ugodnog življenja u kojem naši građani imaju kvalitetu usluge kakvu imaju i u daleko razvijenijim područjima Hrvatske.” rekla je županica.

Dodala je kako je stiglo i dopuštenje za rad u prostorijama Doma zdravlja u Čaglinu gdje će uskoro biti i otvorenje. “I tamo je postignut standard 21. stoljeća, što su sigurno zaslužili stanovnici Općine Čaglin. Postoji i projektna dokumentacija za izgradnju Doma zdravlja u Lipiku, a isto tako u planu su drugi projekti koji će dodatno poboljšati sustav zdravstvene zaštite u gradu Požegi, najavila je županica Jozić.

Više iz kategorije