Radovi na izgradnji vrtića u Kutjevu pri kraju, paralelno se vrše priprema se za asfaltiranje pristupne ceste, izgradnje nogostupa i javne rasvjete: „Ukupna vrijednost svih radova je veća od 13,5 milijuna kuna“ /FOTO/

Autor: DK

Sve je ljepše i ugodnije oku za vidjet kako napreduju radovi na izgradnji budućeg novog Dječjeg vrtića Kutjevo koji je projekt vrijedan 11,5 milijuna kuna. Toliko financijski vrijedna investicija u povijesti grada Kutjeva nije zabilježena kojoj se naviše raduju oni najmanji koji će u novoj odgojnoj ustanovi naučiti pjevati prve pjesmice, prva slova pisati i recitacije izgovarati. Dakako da se novom dječjem vrtiću raduju i roditelji one djece koja nisu mogla biti upisana u sadašnji vrtić u Kutjevu zbog nedostatka prostora odnosno kapaciteta.

U novom zdanju Dječji vrtić Kutjevo će imati tri odgojne skupine s maksimalnim kapacitetom od 90 mališana na ukupnoj površini 900 četvornih metara. Sada je u Dječjem vrtiću Kutjevo nešto više od 40-ero mališana. Uvjeti rada s djecom su loši zbog skučenosti prostora. Preseljenjem u ove prostore biti će gotovo duplo veći kapacitet za nove „stanovnike“ u toj odgojnoj ustanovi.

Privođenjem radova kraju koji bi trebali biti gotovi do kraja lipnja odnosno početka srpnja više je nego zadovoljan kutjevački gradonačelnik Josip Budimir koji u svakoj prilici naglašava kako je briga za njegove najmlađe sugrađane, njihove ali i buduće roditelje te mlade bračne parove prioritet nad prioritetima grada Kutjeva.

-Itekako je bilo vidljivo da je izgradnja novog dječjeg vrtića bila prijeko potrebna iz kojeg smo razloga još 2108. godine izradili projektnu dokumentaciju i ishodili građevinsku dozvolu. Čekali smo spremni raspisivanje onog prvog prihvatljivog natječaja za financiranje te velike investicije jer toliku investiciju našim proračunskim sredstvima ne bi mogli financirati. Vrtić će biti izgrađen po najsuvremenijim standardima. Malo je epidemija i koronavirus pomjerila rokove u izvođenju, ali se nadamo da će do kraja lipnja, a najkasnije početkom mjeseca srpnja svi biti dovršeni. U ovim vremenu trebamo imati razumijevanja  za različite situacije pa tako i za manji produžetak završetka investicije– rekao je Josip Budimir gradonačelnik Kutjeva dodajući kako gradnju sufinancira Ministarstvo poljoprivrede iz sredstava za ruralni razvoj.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Uz radove na dječjem vrtiću izvode se i oni na uređenju pristupne ceste, nogostupa i javne rasvjete do vrtića, a radi se o investiciji vrijednoj gotovo dva milijuna kuna koja će se financirati sredstvima iz proračuna grada Kutjeva.

-Cijela ta investicija i kompletan dovršetak izgradnje vrtića i infrastrukture oko njega će biti veća od 13,5 milijuna kuna – zaključio je gradonačelnik Budimir.  

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: