Radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u Kaptolu izvode se po planu: Investicija koja ima svoj veliki značaj u društvenom smislu /FOTO/

Autor: DK

U sklopu obilježavanja Dana općine Kaptol, krajem lipnja ove godine, položen je kamen temeljac i time svečano obilježen početak radova izgradnji dječjeg vrtića u tom mjestu. Općina Kaptol nema takvu odgojnu ustanovu. Roditelji su svoju djecu u vrtiće vozili velikom većinom u Požegu što od jeseni 2020. godine više neće morati.

Načelnik općine Kaptol Mile Pavičić naglašava kako je Dječji vrtić kruna njihovog rada, cijele ekipe koja je uključena u taj projekt, i investicija koja obilježava ovo razdoblje.

-To je ne samo najveća investicija u našoj općini u posljednjih nekoliko godina vrijedna 6,4 milijuna bespovratnih kuna, već investicija koja ima svoj značaj i u društvenom smislu jer radimo to za budućnost i naše najmlađe. Dugo smo to željeli, uspjeli smo realizirati dokumentaciju, dozvolu i dobiti sredstva i započeli smo s gradnjom kao što vidite – ističe načelnik Pavičić.

Vrtić će imati dvije odgojne skupine, oko 50 mališana. Prostirat će se na površini oko 500 četvornih metara i bit će kao odgojna ustanova prilagođen za sve potrebe.

Komentiraj: