Radovi na izgradnji nogostupa kroz Jagodnjak u samoj završnici: Rješava se jedan veliki prometni problem – povećanje sigurnosti pješaka /FOTO/

Unatoč nestabilnom vremenu ne posustaje se na dovršetku radova, izgradnji nogostupa kroz Jagodnjak. Projekt izgradnje počeo je prije gotovo godinu dana koja je jedna iznimno važna investicija. Dovršetkom izgradnje, nakon dugog niza godina rješava se jedan veliki prometni problem, a to je sigurnost pješaka koji još uvijek hodaju cestom iz kojeg im razloga uvijek prijeti opasnost posebice djeci, školarcima.

Bilo je zahtjevno isprojektirati dionicu na kojoj se gradi nogostup i ishoditi građevinsku dozvolu. Dionica nogostupa je duga 2.350 metara na kojoj je veliki dio postavljen asfalt. Trenutno se radi na pripremi asfaltiranja nogostupa u jagodnjaku go zadnje točke izgradnje uz što se obavljaju radovi i na dovršetku izgradnje potpornih zidova, postavljanju ivičnjaka i drugih građevinskih zahvata kako bi se moglo pristupiti asfaltiranju i dovršetku predviđenih poslova.

Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 2,7 milijuna kuna od čega je više od polovine sredstava osiguralo Ministarstvo unutarnjih poslova kroz Nacionalni program sigurnosti u prometu, dok preostali dio financira grad Požega.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment