Uz radove na Trgu sv. Terezije započelo uređenje fasada na požeškoj katedrali i drugim zgradama (FOTO)

Autor: DK

POŽEGA – Otvoreno je je još jedno značajno gradilište u Požegi. Uz intenzivne radove na uređenju Trga sv. Terezije paralelno je započelo uređenje fasada kako na samoj katedrali tako i na drugim zgradama u kojima su smještene katoličke škole i Dvorana sv. Terezije Avilske.

Svi planirani radovi trebali bi biti dovršeni o blagdanu sv. Terezije Avilske, zaštitnice grada Požege, do 15.listopada čime će taj dio biti okrunjen posebnim sjajem i slobodno se može reći da će biti jedan od najuređenijih trgova u gradu posebice uz zgradu Dijecezanskog muzeja na kojoj je fasada završena kao i svi vanjski radovi.

Prema riječima požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića dovršetkom svih radova biti će uređena cijela jezgra grada Požege i time formirana prema zahtjevima vremena čime se stvara grad po mjeri stanovnika te da ćemo se posebno sa Trgom sv. Terezije svi moći ponositi.

Bilo kako bilo neki opravdavaju, a neki kritiziraju izvođenje svih tih radova ali sve u svemu to ostaje gdje je i biti će na ponos svim građanima Požege. Katedrala kao crkveno zdanje zaslužuje imati primjeren vanjski prostor jer kroz godinu dana prođe tisuće vjernika koji hodočaste u svoju Stolnu požešku Crkvu.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: