Radnici Pleterničkog Komunalca ne žele više šutjeti: “Pod radnim vremenom radili smo i na kućama naših pretpostavljenih”

PLETERNICA – Ostaju mnoge nepoznanice koje će se definitivno morati razjasniti vezane za tvrtku Pleternički Komunalac d.o.o. o čemu smo već pisali krajem studenog, pogledaj ovdje. Otkaze koje su radnici dobili još uvijek su pod velom tajni, ali oni kojima su se čelnici Pleterničkog Komunalca zahvalili i priopćili kako su dobili otkaze odnosno da su im ugovori o radu istekli, odlučili su da više neće šutjeti. Neki su nam se od njih javili i rekli kako se doista tamo svašta radi te da su oni za vrijeme radnog vremena radili i na privatnim objektima, kućama i drugim gradilištima svojih čelnika te da im nije poznato da je taj posao ikada od njih naplaćen. Radi li se tu o zlouporabi položaja i prekoračenju svojih ovlasti to će netko trebati utvrditi, a da se u svemu tome nešto krije na to upućuju mnoge činjenice.

Kao primjer, jedan nam je radnik naveo kako su odrađivali i neke poslove na kući Danijela Stipića, predsjednika Nadzornog odbora Pleterničkog Komunalca koji je inače i pravnik u Gradskoj upravi Pleternice. Vezano za tu informaciju kontaktirali smo direktora Pleterničkog Komunalca Ivicu Kovačića kojemu smo uputili e mail vezano za dobivene informacije na koji do pisanja ovog članka nismo dobili odgovor. Danas smo pokušali telefonski kontaktirati gospodina Kovačića, ali nam se nije javio na poziv. Pretpostavljamo da je od svojih pretpostavljenih dobio takve instrukcije da se ne javlja i da ne odgovara na nikakve upite.

Ako je sve čisto onda nema razloga da se na naš upit, slijedećeg sadržaja, ne odgovori: Molim informaciju o tome koliko su radnici Pleterničkog komunalca d.o.o. radili na građevinskim poslovima na kući i drugim poslovima kod aktualnog predsjednika Nadzornog odbora Pleterničkog komunalca Danijela Stipića. Molim informaciju u tom smislu koliko je na takvim poslovima potrošeno sati rada, koliko je radnika radilo i koliko je za te radove Danijel Stipić platio i kada, po kojim računima. Također molim informaciju i o tome koju je operativu, opremu, strojeve, vozila i alate od Pleterničkog komunalca koristio Danijel Stipić na poslovima pri izgradnji obiteljske kuće i da li je takvu uslugu platio, koliko i kada.

Jedan nas bivši radnik Pleterničkog Komunalca uvjerava kako je Danijel Stipić napravio novu kuću u Jakšiću i da računima neće moći opravdati radove koje je na svojoj građevini napravio iz razloga jer je puno toga napravljeno “ispod žita” pa čak i kupljeno od građevinskog materijala.

Što se tu sve zbiva i je li situacija čista teško da možemo bilo što reći. Ako dobijemo odgovor na naš upit rado ćemo ga objaviti, a to što nadležni ne žele dati nikakav odgovor i to puno govori.

0 Comment