Radna akcija mještana Gornjih Emovaca (foto)

Autor: DK

IMG_6585GORNJI EMOVCI – Združenim snagama, one malo mlađe generacije kojima su se pridružili oni stariji, odradili su radnu akciju u kojoj je odrađeno uređenja prilaza prema mjesnom groblju i samog groblja. Na akciju se odazvalo dvadesetak ljudi koji su vlastitim radnim alatom i radnim sredstvima krčili prilazni put kako bi bio prohodan za sve njih ali i kamion „Komunalca“ koji prazni kontejner sa smećem pored mjesnog groblja.

Nakon uređenja prilaznog puta do groblja na red je došlo temeljito uređenje samog groblja na kojem su sahranjeni preminuli mještani Gornjih i Donjih Emovaca i mještani Luka puta. Na istom groblju nalaze se i ostatci oko 220 neznanih Hrvatskih vojnika iz drugog svjetskog rata te spomen ploča njima u čast što je također bio poticaj za mještane da se sve primjereno očisti i uredi

Kako doznajemo u nedavnom posjetu “gradske delegacije” koja je bila predvođena gradonačelnikom Vedranom Neferovićem obećano je da će taj posao odraditi gradska tvrtka „Komunalac“. Budući da do te obećane realizacije nije došlo mještani su uzeli stvar u svoje ruke i odradili posao koji možda i nije u njihovoj obvezi. Jedan od starijih mještana kojeg smo tamo zatekli rekao nam je kako “obećanje nikog nije raskučilo” a da se obznanila na ovom primjeru obznanila i ona stara poslovica “obećanje ludom radovanje” .

Bio je lijep prizor vidjeti mlade snage sa trimerima, motorkama i drugim radnim alatima i strojevima kako sa veseljem rade i uređuju okoliš ne mareći previše na objektiv foto reportera jer im je prvenstveno bilo napraviti ono što su zacrtali da trebaju učiniti i odraditi.

Sponzor radne akcije za okrijepu ali i druge potrebe bio je Ivan Stanković, povratnik iz Hamburga koji je ujedno i jedan od osnivača mjesnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: