Radiju Valis Aurea produžena koncesija na još deset godina rada – domet ostaje isti

Autor: Jelenko Topić

Vijeće za elektroničke medije donijelo je nakon raspisanog javnog natječaja odluku o dodjeli koncesija za radio postaje u  više hrvatskih gradova. Odluka je donesena na osnovu dostavljenih ponuda tako da su odabrane najpovoljnije.

Među ostalima za šire područje grada Požege što obuhvaća gradove Požegu i Pleternicu te općine Velika, Kaptol, Jakšić i Kutjevo koncesiju za radio postaju na vremensko razdoblje od deset godina dobila je tvrtka Radio Valis Aurea, koja je i do sada emitirala program za to područje slušanosti, a na ovom natječaju je bila jedini ponuditelj za tu koncesiju.

Riječ je o radio postaji koja emitira program na frekvencijama 90,2 megaherza za područje Požege i okolnih općina(odašiljač na lokaciji Sv. Vida na Požeškoj gori), te  96,7 megaherza za područje Pleternice i susjednih općina(odašiljač na Dilj gori iznad sela Bučje).

Navedena tvrtka nedavno je od Vijeća za elektroničkje medije zatražila proširenje čujnosti na susjednu Brodsko-posavsku županiju, no taj zahtjev je odbijen s obrazloženjem velike koncentracije tih medija na navedenom području.

Kako je poznato radio Slavonija ima koncesiju za tu i dio Požeško-slavonske županije, dok gradske i općinske koncesije imaju Laganini Brod, Radio 92, Radio Nova Gradiška, Radio Prkos (također u Novoj Gradiški) i Radio Okučani što znači ukupno šest radio postaja.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: