Rad antifašista opravdava potporu grada

Autor: Jelenko Topić

SKUPŠTINA  UDRUGE ANTIFAŠISTA POŽEGEPOŽEGA –  Razočarani smo jer su i nakon ulaska RH u Europsku uniju oštećena tri ranije devastirana spomenika događajima iz Drugog svjetskog rata i to spomenik Raheli Novaković u Lučincima, zatim u selu Sapna kod Čaglina, te u Drenovcu, a i dalje nastojimo obnoviti niz spomenika iz tog vremena uključujući znameniti reljef Šušnjarske bitke kod sela Dočić rad akademskog kipara Ede Murtića – naglasila je na godišnjoj skupštini Udruge antifašista i antifašističkih boraca Požege predsjednica Kata Holjevac, te dodala da odbacuju priopćenje udruge „Hrvatski policajac“ kojim se on protive obnovi reljefa.

Dodala je da su obnovili tzv. Lulu na predjelu Leštat, obilježili značajne povijesne datume, te na petnaestak radnih akcija sa oko 150 sudionika uređivali su okoliš i značajne lokalitete. Objavili su knjigu „Povijesna sjećanja zapisana u kamenu“ autora Borivoja Zarića koja govori o spomenicima tog vremena.

SKUPŠTINA  UDRUGE ANTIFAŠISTA POŽEGE

Najavili su proslavu 70 godina oslobođenja grada Požege, a rad skupa pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić.

 –Vaš rad opravdava potporu – naglasio je tom prilikom Smolčić.

Više iz kategorije