PVC stolarija tvrtke Portes d.o.o. krasit će dvoranu požeškog Sokola

Autor: pozega.hr

Do kraja mjeseca rujna bit će završeni radovi na energetskoj obnovi Gimnastičke dvorane Sokol u Požegi. Radovima je planirana zamjena postojeće stolarije ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova građevine i povećanje toplinske zaštite krovne konstrukcije.

– Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta od 62,51%. Projektirana ušteda toplinske energije zadovoljava sektorski specifični kriterij prihvatljivosti, a to je ušteda energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta. Projektom će se postići energetska ušteda na godišnjem nivou za 53,84% te će se iz energetskog razreda D, objekt svrstati u energetski razred C. – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić prilikom današnjeg obilaska radova.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.016.866,08 kn, dok bespovratna sredstva iznose do 1.118.041,32 kn, a dolaze iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektom energetske obnove se također sufinancira izrada projektne dokumentaciju za energetsku obnovu zgrade, stručni nadzor građenja, provedba energetskog pregleda i izrada energetskog certifikata nakon energetske obnove, usluga upravljanja projektom i administracije te promidžba i vidljivost. Izvođač radova je tvrtka L PROJEKT, a ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi 1.124.122,50 kn. Radovima na energetskoj obnovi prethodili su radovi na sanaciji konstrukcije dvorane čija je vrijednost 492.016,25 kuna s PDV-om.

Preuzeto s Pozega.hr

Komentiraj: