Putem aplikacije Zoom održana početna konferencija projekta PUK 50

Autor: pozega.hr

Poštivajući mjere Stožera CZ Republike Hrvatske, održana je početna konferencija projekta PUK 50 putem aplikacije Zoom. Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić, u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područnog ureda Požega, njegova predstojnica Jasminka Antunović, u ime Centra za socijalnu skrb Požega Ana Bagarić, koordinatorica projekta PUK 50 Ružica Jeleč, te zaposlnice projekta.

Podsjetimo, Gradu Požegi odobreno je 4,6 milijuna kuna za projekt „PUK50“ (PUK akronim od riječi Pomoć u kući, dok broj 50 označava 50 pripadnica ciljne skupine koje će se zaposliti) u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II. Riječ je o jednom od najpopularnijih EU projekata kojim se dugotrajno nezaposlene žene educiraju i zapošljavaju na poslovima gerontodomaćica, te brinu za stare i nemoćne korisnike. Kroz ovu fazu projekta zaposleno je 50 žena na Ugovor o radu na određeno vrijeme od 20. srpnja 2020. godine do 30. lipnja 2021. godine.

Kao i u projektu PUK 40 koji se provodio od 1. prosinca 2017. do 1. travnja 2020. godine, u suradnji s partnerima – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega i Centrom za socijalnu skrb Požega, zaposlene žene pružaju potporu i podršku za više od tri stotine starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja grada Požege. Zaposlene žene svojim svakodnevnim radom i aktivnostima poboljšavaju kvalitetu života krajnjih korisnika pružajući im, primjerice, pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u ostvarivanju raznih prava, te pružaju podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo.

U sklopu projekta je sredinom 2018. godine nabavljeno i dodijeljeno 40 bicikala kako bi u svom radu bile što učinkovitije te kako bi u što kraćem roku stigle do svojih krajnjih korisnika. Veselimo se nastavku ovoga hvalevrijedna projekta.

IZVOR:pozega.hr

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek