Punktovi na području Požeško-slavonske županije za masovno cijepljenje u pripremi: “Do sada je procjepljeno više od 15 tisuća osoba”

Autor: S.P.

Na području Požeško-slavonske županije u zadnjih nekoliko dana bilježi se naglo povećanje broja novooboljelih. Nakon sastanaka Vlade RH, Ministarstva zdravstva, svih župana i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo očekuje se pošiljka od 7500 doza cjepiva koja bi u ovu županiju trebala doći do kraja travnja, najavljeno je na konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Požeško-slavonske županije.

U zadnjih nekoliko dana na području Požeško-slavonske županije bilježi se naglo povećanje broja oboljelih. Posljednje izvješće iz Zavoda za javno zdravstvo govori kako je u županiji trenutno aktivan 201 slučaj zaraze korona virusom. Na posljednjem testiranju obrađena su 262 uzorka, od kojih je 36 pozitivnih. “U zadnjih nekoliko dana imali smo drastično povećanje broja novooboljelih u našoj županiji što je sigurno refleksija na blagdanske dane, obiteljska okupljanja, ali vjerojatno i nepoštivanje epidemioloških mjera koje su propisane i na koje smo pozivali sugrađane. Pozivam sve žitelje naše županije na držanje distance i ostalih propisanih mjera jer ne znamo što nam donosi budućnost,“ rekao je na konferenciji za novinare načelnik županijskog stožera i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Dodao je kako se nakon održanog sastanaka Vlade RH, Ministarstva zdravstva, svih župana i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo očekuje pošiljka od 7500 doza cjepiva koja bi u ovu županiju trebala doći do kraja travnja.

„Riječ je o znatnom povećanju doza, jer je do sada na tjednoj bazi bilo otprilike 500-600 doza za korištenje. Da bi cjepiva bila pravovremeno utrošena, uz ordinacije obiteljske medicine, Zavod za javno zdravstvo PSŽ pripremio je i punktove gdje će se obavljati cijepljenja. Ti punktovi bit će u gradovima Požegi, Pleternici te Pakracu, a nakon toga krećemo sa svim drugim punktovima u svim sjedištima općina i gradova naše županije.“rekao je župan.

Do kraja ovog mjeseca svi punktovi bi trebali biti u funkciji. Primarno će biti pozivani građani koji su u ugroženoj skupini, a građani su pozvani da se jave svom obiteljskom liječniku kako bi bili u evidenciji.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo PSŽ Mato Matijević potvrdio je porast broja novooboljelih osoba.

„Krajem ožujka i početkom travnja imali smo incidenciju oko 13,18 posto udio pozitivnih od testiranih, početkom ovoga tjedna blago smanjenje, ali od jučer nažalost imamo značajno povećanje broja novooboljelih osoba. Do današnjeg dana u našu županiju pristigle su 11802 doze cjepiva. Prema našim podacima, procijepljeno je otprilike oko 15 000 osoba starijih od 65 godina na području županije. Kada uzmemo u obzir te brojke procijepili smo oko 80 posto starije populacije uz kronične osobe. Punktovi su organizirani upravo iz razloga kako bi počeli s cijepljenjem i opće populacije, radeći paralelno s ordinacijama obiteljske medicine. U svakom sjedištu općina i gradova punktovi će biti postavljeni u sportskim dvoranama. Pri HZZO-u imamo organiziranih 10 mobilnih timova, ali i svi liječnici obiteljske medicine su zainteresirani biti dionici akcije cijepljenja na punktovima.” rekao je ravnatelj Matijević.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88