Punjenjem tisuću butelja festivalskog vina u podrumu Kutjeva d.d. najavljen ovogodišnji 51. Aurea Fest: “Unatoč u nešto izmijenjenim okolnostima organizirati ćemo festival i potvrditi kako se oduvijek znamo hrabro i prkosno boriti s nedaćama svake vrste” /FOTO-VIDEO/

Autor: D.K.

I službeno su predstavljeni trodnevni sadržaji od 28.do 30. kolovoza, ovogodišnjeg 51. Aurea Festa na održanoj tiskovnoj konferenciji kojoj je prethodilo tradicionalno punjenje festivalskog vina u podrumu Kutjeva d.d., 800 butelja vrhunske Graševine i 200 butelja crnog vina Maximo Nero.

Ovogodišnji, 51. Aurea Fest, ostat će zabilježen zbog epidemije koronavirusa i proteći će u nešto “skromnijem” izdanju koji će se održati uz pridržavanje svih preporuka i epidemioloških mjera.

Predstavljajući prve festivalske butelje član Uprave Kutjeva d.d. Dino Galić upućujući riječi dobrodošlice u nadaleko poznatom vinskom podrumu naglasio je da se unatoč izazovnim vremenima i neuobičajenim epidemiološkim okolnostima duh festivala i vinarije nisu promijenili.

-Čast nam je i zadovoljstvo što i ove godine, službenim punjenjem vina, imamo priliku “otvoriti” trodnevna događanja i pozvati drage goste i prijatelje da nam se pridruže i nazdrave tradiciji – rekao je, između ostaloga, Dino Galić, član Uprave Kutjeva d.d.

Punjenju vina i stavljanju specijalnih festivalskih etiketa, ove godine organiziranom u podrumu u kojem su premijerno predstavljeni i “friški” tankovi zapremnine 100 tisuća litara, uz predstavnike tvrtke, nazočili su i čelni ljudi grada Požege i Požeško-slavonske županije, gradonačelnik Darko Puljšić i zamjenik požeški-slavonskog župana Željko Jakopović, gradonačelnica Pakraca i zastupnica u Hrvatskom saboru Anamarija Blažević, načelnici općina Kaptol i Velika, Mile Pavičić i Ivica Potočanac te organizatori festivla.

Svima je dobrodošlicu poželio i prvi čovjek grada Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić.

-Zadovoljstvo mi je što ćemo i ove godine, 51.put za redom, unatoč ponešto izmijenjenim okolnostima, organizirati Aureafest, potvrđujući kako se oduvijek znamo hrabro i prkosno boriti s nedaćama svake vrste. Bit će to prilika da pokažemo bogatstvo tradicije i dušu Slavonije i u znaku festivala i dobrih vibracija, ostanemo pozitivni duhom i negativni covidom – rekao je, između ostaloga gradonačelnik Darko Puljašić.

Najavljujući trodnevna festivalska događanja, jedinstveni spoj tradicije i suvremenosti, folklora, kulture i zabave, nazočne su, u ime Požeško slavonske županije, pozdravili zamjenik župana Željko Jakopović i Vanja Halilović, direktorica marketinga Kutjeva d.d..

Na tiskovnoj konferenciji koja je uslijedila nakon punjenja festivalskog vina, službeni program ovogodišnjih trodnevnih događanja, predstavili su u ime organizatora, Udruge Aurea Fest, direktor Ivan Bunjevac, umjetnički direktor Damjan Pirović, te Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice Grada Požega i direktorica marketinga festivala.

Iako, u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama, bez uobičajeno brojnih, popratnih sadržaja, ni ovogodišnje 51. izdanje Aurea Festa neće proći bez tradicionalnih događanja, jer, kako su istaknuli organizatori, uz zdravlje posjetitelja, prioritet će, kao i prethodnih godina, biti na kvaliteti.

Nakon otvorenja u petak, 28.kolovoza, programom festivala predviđen je Aurea Fest običaja i kulturne baštine-manifestacija koja promovira tradicijsku kulturu Slavonije, uz uvijek atraktivan Izbor najgizdavije Šokice organiziran u suradnji sa Zajednicom kulturnih udruga Požeško slavonske županije.

Festival će ujedno biti i izborni za nastup kulturno umjetničkih društava na državnim smotrama krajem godine.

Prvu festivalsku večer koncertom će zaključiti rock tamburaši Gazde, uvijek rado viđeni dragi gosti Požege.

Dan kasnije, u subotu, 29.kolovoza, na rasporedu je Aurea Fest Zlatne žice Slavonije, festival tamburaške glazbe s tradicijom dužom od pola stoljeća, uz nastup brojnih eminentnih imena tamburaške glazbene scene, dok će u drugom dijelu večeri, povodom 55. godina djelovanja na sceni, glazbeno zabavni program prirediti Šima Jovanovac.

Posljednji dan festivala, nedjelja, 30.kolovoza, rezerviran je za Aurea Jazz Fest na kojem će se publici predstaviti proslavljeni jazz gitarist Damir Kukuruzović, jake domaće snage okupljene u Big Band Požega i Dino Dvornik Tribute Band.

Organizatori uz poziv na odgovornost poručuju da i s maskom na licu i uz obavezan razmak, 51. Aurea Fest donosi pozitivne vibracije u grad.

Svečanost punjenja prvih butelja vina svojom nazočnošću uveličali su članovi Povijesne postrojbe Trenkovi panduri, odjeveni u svečane odore, a za glazbeni dio pobrinuli su se mladi tamburaši De Gotho predvođeni Mihaelom Ribičićem

[FAG id=279426]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88