Puni se 500 butelja festivalskog vina

Autor: Jelenko Topić

DSC_0467 (Small)KUTJEVO – Čak 500 butelja vrhunske graševine roda 2013. godine, te još 150 butelja kupaže crnog vina „Maximo“ nosit će etiketu ovogodišnjeg  Festivala svih festivala nazvanog „Aurea fest“ koji se održava u Požegi od 1. do 7. rujna. Na prigodan način počelo je punjenje tog vina u vinariji d.d. „Kutjevo“, koje je glavni sponzor festivala.

-Naš kraj je poznat po vinu, d.d. „Kutjevo“ se uključilo dajući potporu festivalu, kojemu smo dali novo lice i iskorak u jubilarnoj 45. godini od održavanja prvog požeškog festivala- kazao je direktor „Aurea festa“  Veljko Valentin Škorvaga na početku punjenja festivalskog vina čemu su nazočili čelnici grada Požege i Požeško-slavonske županije uz veselu svirku požeških  tamburaša „Zlatna dolina“. Dodao je da čelništvo festivala želi iskoristiti sve potencijale ovog kraja kako bi se omogućio razvojni pomak.

-Zadovoljstvo je biti dijelom ovako velike priredbi i događanja koja slijede što možemo zahvaliti ljudima koji su dali mnogo truda u organizaciji svega toga – kazao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović uz kojega su bili njegovi zamjenici Mario Pilon i Darko Puljašić.

Glavni enolog kutjevačkog podruma Ivan Marinclin upoznao je čelništvo festivala i predstavnike medija sa ova dva vina istakavši da je riječ o odabranim sortama, a graševina je ubrana na tri najbolja lokaliteta u njihovom vinogorju.

-Spoj vina i pjesme oduvijek karakterizira ovaj kraj, pa smo se uključuili u ovu priredbu dajući potporu jer je to prepoznatljivo na širim prostorima- istakao je predsjednik uprave d.d. „Kutjeva“ Mladen Itrak, a direkltorica Turističke zajednice grada Požege Silvija Podoljak je dodala da je u organizaciju „Aurea festa“ uključen veliki broj ljudi jer se radi o najvećoj priredbi u Požeško-slavonskoj županiji.

 

   

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot