Puni se 500 butelja festivalskog vina

Autor: Jelenko Topić

DSC_0467 (Small)KUTJEVO – Čak 500 butelja vrhunske graševine roda 2013. godine, te još 150 butelja kupaže crnog vina „Maximo“ nosit će etiketu ovogodišnjeg  Festivala svih festivala nazvanog „Aurea fest“ koji se održava u Požegi od 1. do 7. rujna. Na prigodan način počelo je punjenje tog vina u vinariji d.d. „Kutjevo“, koje je glavni sponzor festivala.

-Naš kraj je poznat po vinu, d.d. „Kutjevo“ se uključilo dajući potporu festivalu, kojemu smo dali novo lice i iskorak u jubilarnoj 45. godini od održavanja prvog požeškog festivala- kazao je direktor „Aurea festa“  Veljko Valentin Škorvaga na početku punjenja festivalskog vina čemu su nazočili čelnici grada Požege i Požeško-slavonske županije uz veselu svirku požeških  tamburaša „Zlatna dolina“. Dodao je da čelništvo festivala želi iskoristiti sve potencijale ovog kraja kako bi se omogućio razvojni pomak.

-Zadovoljstvo je biti dijelom ovako velike priredbi i događanja koja slijede što možemo zahvaliti ljudima koji su dali mnogo truda u organizaciji svega toga – kazao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović uz kojega su bili njegovi zamjenici Mario Pilon i Darko Puljašić.

Glavni enolog kutjevačkog podruma Ivan Marinclin upoznao je čelništvo festivala i predstavnike medija sa ova dva vina istakavši da je riječ o odabranim sortama, a graševina je ubrana na tri najbolja lokaliteta u njihovom vinogorju.

-Spoj vina i pjesme oduvijek karakterizira ovaj kraj, pa smo se uključuili u ovu priredbu dajući potporu jer je to prepoznatljivo na širim prostorima- istakao je predsjednik uprave d.d. „Kutjeva“ Mladen Itrak, a direkltorica Turističke zajednice grada Požege Silvija Podoljak je dodala da je u organizaciju „Aurea festa“ uključen veliki broj ljudi jer se radi o najvećoj priredbi u Požeško-slavonskoj županiji.

 

   

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: