Pune ruke posla za policiju: 43-godišnjak s 2,18 promila, a 49-godišnji vozač „BMW-a“ odbio alkotestiranje

Autor: D.K.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je  ukupno 84 prekršaja od čega ističemo 45 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, a zatečen je  i jedan recidivist.

U nedjelju 30. svibnja 2021. oko 1 sat u mjestu Kaptol u Vetovačkoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola od 2,18 promila upravljao 43-godišnjak.

Istoga dana, oko 1.35 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 49-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, prošao je vozilom kroz crveno svijetlo na semaforu te su ga zaustavili policijski službenici i utvrdili da upravlja vozilom pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest). Također je utvrđeno da kod sebe nije imao vozačku dozvolu niti bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 49-godišnjaka slijedi i prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Najveća novčana kazna predviđena je  za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 30. svibnja 2021. oko 3.55 sati u Požegi u Osječkoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem droge upravljao 25-godišnjak koji je prilikom postupanja policijskim službenicima dragovoljno predao marihuanu, drobilicu i digitalnu vagu. 25-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostorije policije i  protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama s prijedlogom novčane kazne u iznosu od 20.000,00 kn i kazna zatvora u trajanju  60 dana.

U nedjelju 30. svibnja 2021. oko 3.55 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem droge upravljao 25-godišnjak koji je prilikom postupanja policijskim službenicima dragovoljno predao marihuanu, drobilicu i digitalnu vagu. Budući da je 25-godišnjak višestruki počinitelj navedenog prekršaja uhićen je i smješten u posebnu prostoriju policije te priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot