PUNE RUKE POSLA ZA POLICIJSKE SLUŽBENIKE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA: Od provale u vikendicu, narušavanja javnog reda i mira do bijega s mjesta prometne nesreće i posjedovanja marihuane

Autor: D.K.

Uz provođenje svih drugih mjera i obavljanje redoviti zadaća nije ne nedostajalo i drugih policijskih postupanja tijekom proteklog vikenda.

Provaljeno u vikendicu

U razdoblju od 8. do 13. travnja 2020., u mjestu Velika, u blizini Frankopanske ulice, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u vikendicu u vlasništvu 49-godišnjaka i otuđio alat u vlasništvu 38-godišnjaka.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Teška krađa“.

Neovlašteno posjedovali marihuanu

U subotu, 11. travnja 2020., u večernjim satima, u mjestu Velika, policijski službenici su kod 20-godišnjaka i 24-godišnjaka pronašli manju količinu marihuane. Opojna sredstva su od počinitelja oduzeta te će protiv njih biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Držali životinje bez nadzora

U ponedjeljak 13. travnja 2020., u ranim jutarnjim satima u mjestu Potočani (općina Velika), 52-godišnjak i 62-godišnjak propustili su nadzor nad svojim psima koji su napustili obiteljska dvorišta, te u ograđenom prostoru za držanje životinja u vlasništvu 58-godišnjaka napali domaće životinje – ovce, kao i vlasnika istih. Protiv 52-godišnjaka i 62-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Narušavali javni red  i mir

U petak 10. travnja 2020., oko 18 sati u Pleternici u Ulici Matije Gupca, u dvorišnom prostoru, 69-godišnjakinja je verbalno i tjelesno napala 52-godišnjakinju zbog čega protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, oko 22 sata u Požegi u Ulici Eugena Kvaternika, 39-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,36 promila vikao i galamio. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 39-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U nedjelju 12. travnja 2020., oko 18.20 sati u Požegi u Ulici Vjekoslava Babukića, u hodniku stambene zgrade, 46-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) verbalno i tjelesno napao 36-godišnjakinju. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Požari

U petak 10. travnja 2020., oko 21.25 sati u blizini mjesta Sažije na neutvrđeni način je došlo do požara na zapuštenom zemljištu u kojem je izgorjela suha trava  i nisko raslinje.

U subotu 11. travnja 2020., oko 12.45 sati u Požegi u blizini Ulice Grgin dol, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju smeća.

Istoga dana oko 16 sati u Požegi u Ulici Salaški put, 60-godišnjak je plamenikom topio pčelinji vosak u limenom koritu te je došlo do zapaljenja voska prilikom čega se plamen proširio na sjenik, kukuruzanu i dio krovišta obiteljske kuće. U požaru je u potpunosti izgorjela kukuruzana, sjenik, 15 kvadrata krova, traktor, dvije samohodne kosilice i trimer, a materijalna šteta se procjenjuje na oko 150.000,00 kuna.

U ponedjeljak 13. travnja 2020., oko 14.45 sati u blizini mjesta Gradac na neutvrđeni način je došlo do požara na poljoprivrednom zemljištu nepoznatog vlasnika u kojem je izgorjela suha trava  i nisko raslinje.

Istoga dana, u večernjim satima, nedaleko mjesta Koprivna i Rasna (općina Brestovac) na neutvrđeni način je došlo do požara na neobrađenom i zapuštenom zemljištu nepoznatih vlasnika u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje i to na površini od oko 30 hektara.

Prometne nesreće

U petak 10. travnja 2020., oko 11.10 sati u blizini mjesta Stara Lipa, 19-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,33 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, slatinskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 19-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U ponedjeljak 13. travnja 2020., oko 4.15 sati u mjestu Dervišaga u Ulici Stjepana Radića, 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal i udario u betonsku cijev kolnog ulaza u vlasništvu 64-godišnjakinje nakon čega je vozilo od siline udara odbačeno na lijevi bok te naslonjeno na metalnu ogradu i zid kuće. U prometnoj nesreći 20-godišnji vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila su se i četiri bijega s mjesta prometne nesreće u i to Požegi u Zrinskoj ulici, u Pleternici u ulicama Ivana Šveara i Stjepana Radića i u mjestu Ramanovci, dok jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom bilježimo u mjestu Trenkovo.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88