Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Puljašiću i Pilonu Županijski sud u Osijeku potvrdio optužnicu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda u utorak je, 29.ožujka 2022. godine potvrdilo optužnicu protiv bivšeg požeškog gradonačelnika Darka Puljašića i njegova zamjenika Maria Pilona koje Uskok tereti da su trgovanjem utjecajem namještali natječaje za energetsku obnovu zgrada u Požegi. prenosi hina.hr.

Podsjetimo, radi se o istražnim radnjama koje je provodio USKOK, a u svom priopćenju je nakon podignute optužnice u priopćenju navedeno slijedeće:

“USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1972., 1982.) zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem. (24. 9. 2021.) Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su tijekom siječnja 2020. godine, prvookrivljeni koristeći se autoritetom gradonačelnika Grada Požege i drugookrivljeni koristeći se autoritetom zamjenika gradonačelnika Grada Požege te predsjednika skupštine trgovačkog društva Komunalac Požega d.o.o. (dalje Komunalac), u kojem trgovačkom društvu Grad Požega ima većinski osnivački udio, zatražili od direktora Komunalca da postupak nabave za izradu energetskih certifikata i glavnih projekata za energetsku obnovu stambenih zgrada kojima je to društvo upravitelj, protivno interesima suvlasnika navedenih stambenih zgrada, provede tako da pogoduje točno određenim izvođačima".

Tako su okrivljenici od njega tražili da Komunalac u postupku nabave za svaku pojedinu stambenu zgradu uputi pozive za dostavljanje ponuda za obavljanje navedenih usluga onim ponuditeljima na koje ga oni upute, a da će potom ti ponuditelji u skladu s dogovorenim osigurati još dvije ponude drugih ponuditelja te će svoje ponude međusobno uskladiti na način da najpovoljniji ponuditelji budu upravo oni izvođači koje su odredili okrivljenici pri čemu bi se postigle najviše moguće cijene za koje bi se moglo ishoditi sufinanciranje, na što direktor Komunalca nije pristao - tada je navedeno u priopćenju USKOK-a.

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda odlučivalo je po prijedlogu za potvrđivanje optužnice na koju su osumnjičenici koristili pravne lijekove tražeći određena izuzeća iz dokaznih radnji što im je u konačnici Visoki kazneni sud odbio čime su se i stekli uvjeti za potvrđivanje optužnice.

Nakon potvrđivanja optužnice pred vijećem Županijskog suda u Osijeku započinje kazneni postupak, ispitivanjima svjedoka i izvođenjem svih drugih dokaznih radnji koje će biti sudskom vijeću biti predlagane.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo