Puljašić traži mjere za pomoć gospodarstvenicima; očekuje se Pilonova stručnost

Autor: D.K.

Kako doznajemo stručne službe grada Požege, zadužene za financije i proračun, na čelu sa zamjenikom požeškog gradonačelnika Mariom Pilonom, koji je zadužen za te poslove, zasukale su rukave i češaljaju gotovo svaku stavku proračuna grada Požege. Gradska uprava grada Požege svjesna je situacije zbog pandemije korona virusa i svih uzrokovanih društveno ekonomskih posljedica koje u svom poslovanju osjećaju poslovni subjekti, pravne i fizičke osobe. Takva situacija prijeti likvidnosti brojnim obrtima i tvrtkama koje zapošljavaju ne mali broj radnika za koje je potrebno, bez obzira na nastalu situaciju, uplatiti pripadajuće poreze i doprinose te isplatiti plaću, ali i ispuniti sva druga financijska davanja zakonom propisana.

Iz navedenog razloga pohvalno je da se razmatra mogućnost i da su odgovorni u gradu Požegi kako bi u proračunskim stavkama pronašli određeni dio financijskih srdstava kojima bi ste pomoglo poslodavcima najugroženijih zanimanja. Moguće je pronaći dio sredstva u proračunskim stavkama ili se pak odreći, bolje rečeno osloboditi poslodavce određenih davanja. Ako takvu mjeru netko može provesti i iznaći najbolje moguće rješenje u gradu Požegi to je aktualni zamjenik požeškog gradoačelnika, diplomirani ekonomist, Mario Pilon koji gotovo sedam godina budnim okom prati primitke i izdatke iz proračuna. Doznajemo da požeški gradonačelnik Darko Puljašić očekuje konkretne prijedloge kako bi se mogla donijeti odgovarajuća odluka, a ako bude potrebno nije isključeno niti sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća.

U svakom slučaju određenih mogućnosti u proračunskom stavkama ima. Iz tog razloga ne treba sumnjati da se u slučaju potrebe i nastavka neželjene situacije s korona virusom neće iznaći dio financijskih sredstava za one koji budu najviše pogođeni i kod kojih bude iz tog razloga upitna likvidnost.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek