Pucanje iz “topova” dozvoljeno isključivo uz prethodno odobrenje

Autor: D.K.

(foto ilustracija)

(foto: Ilustracija)

POŽEGA –  Nastavno na tradicionalnu manifestaciju “Grgureva” iz policije upozoravaju one građane koji za to nemaju odobrenje da ne smiju izvoditi “glasno pucanje”, koje se većinom izvodi na za to prilagođenim “topovima” koji su prizor davne prošlost i obrane Požege od Turaka.

-Izvođenje glasnog pucanja, uz uporabu eksplozivnih tvari na raznim prigodama mogu izvoditi pravne osobe i obrtnici, uz rješenje za odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova. Odobrenje za mjesto i vrijeme izvođenja glasnog pucanja, na zahtjev izvođača, daje nadležna Policijska uprava – stoji u priopćenju iz Policijske uprave.

Kako doznajemo glasne pucnjeve mogu izvoditi samo one fizičke osobe koje su osposobljen za rukovanje eksplozivnim tvarima i koje su članovi udruga Povijesna postrojba“ Trenkovi panduri“ i Društvo „Sveti Grgur“ Požega.

Iz policije napominju da će osobe koje se ne budu pridržavale zakonskih propisa biti prekršajno ili kazneno prijavljene, za što su kao posljedica visoke novčane kazne u rasponu od 40 000 do 100 000 kuna za pravne i fizičke osobe.

Više iz kategorije