Ptičar Atos od Malinskih Vinkovića iz Kule osvojio drugo mjesto na jednoj utakmici, a najviše pobjeda otišlo u Istru i Veliku Goricu /FOTO/

Autor: Jelenko Topić
blank

Tijekom dva dana natjecanja pasa ptičara u lovu na prepelice s odstrelom, koje je  organizirala je Kinološka udruga Požega na terenima pokraj Ovčara uz nastup četveronožnih ljubimaca iz cijele zemlje održane su dvije utakmice , a domaćin je bilo Lovačko društvo Seljak iz Jakšića uz potporu jakšićke općine.

Održana su zanimljiva natjecanja u dvije baterije. U prvoj bateriji među engleskim ptičarima prvoplasirani je engleski seter Dalerik Dors vlasnika Leona Geržinića iz Vižinade koji je osvojio kandidaturu CACT HR, drugi je irski seter Dalerik Astore Franka Geržinića osvojivši RCCAT HR, a treći također irski seter Julie Rostfurlans vlasnika Leona Geržinića koji je osvojio treći nagradni razred. Tu je kod kontinentalnih ptičara najbolji bio njemački oštrodlaki ptičar Dream vlasnika Zorana Postića iz Velike Gorice.

Nepovoljne vremenske prilike zbog velike vrućine utjecale su da u drugoj bateriji nema plasiranih pasa pasmine engleski ptičar, a kod kontinentalnih pobjednik je njemački oštrodlaki ptičar Zara od Postića vlasnika Zorana Postića osvojivši prvi nagradni razred, dok je drugoplasirani epaniel breton Atos od Malinskih Vinkovića kojemu je vlasnik Dragan Markuš iz Kule pokraj Kutjeva, a ima drugi nagradni razred.

Sva natjecanja sudili su Dražen Tuličić iz Slavonskog Broda, Zlatko Piteša iz Zagreba, Ivica Bošković iz Osijeka i ovdašnji sudac Fabo Palavra iz Velike.

Foto: Mihaela Šimunović i Duško Mirković

Komentiraj:

[adrotate banner="17"]